Melyik fogyaszt jobban a futás a kerékpározás? Nekem azt ajánlotta egy sport orvos hogy mivel 110 kg felett vagyok ezért az izületeimnek nem tenne jót a futás.
100 kiló felemelésének sincs sok értelme, de lehet jólesik, erő tudatot ad..
1,5 óra jóga nem tetszett? 1,5 órán át az egészségedet építed és a szellemed felemelésén dolgozol, ez egy cél. A pilates ehhez képest egy gyógytorna (nem mondom hogy rossz), de nem sok szellemi célt tartalmaz.
Én amúgy tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy eltér az emberek igényszintje, eltér az értékrend, világnézet..
Van aki rezegtető gépen áll 10 percig, és ez neki edzés volt, megelégedik vele, csak éppen semmiben nem fejlődik.
Futóknak legalább az állóképességük növekszik, bár nem értem ezzel miért elégszenek meg, ha valaki 1 órán át taichi formagyakorlatokat végez azzal is ugyan úgy növeli az állóképességét, de közben valóban fejlesztheti is magát.
akkor 600 kiló súly, tökmindegy. bírom, hogy ez a Sperseus vagy ki, szuperember, nyilván mindenki simán felemel 100 kilót, lefutja a maratont, lebiciklizik többszáz kilométert, stb. stb.
utolsó: nem másfél órán át jógáztam, konkrétan kb. egy évig jártam, minden héten. meg heti kétszer pilatesre, egyszer úszni. ebből a jóga nem fogott meg annyira, de pont azért, mert hosszú volt, volt benne meditálás is, amit amúgy szoktam magamtól, a magam részére. aztán, mivel az oktató, aki csinálta, külsős volt, tehát nem a sportlétesítmény alkalmazottja, lemondta, már nem csinálja. így most nincs a közelben, ezért sem járok már, többek között.
a maratoni futás, Balaton -átúszás, hosszútávú biciklizés, akármi, tán nem ad erőt, tudatot, hogy megtudtad csinálni? mondom, kihívás, magamnak. s ne mondd, hogy nem erősödök rendszeres hosszútávú biciklizéstől, mert igenis de. ezt tapasztalom magamon, meg másokon is, nyilván ugyanez érvényes a futásra (amiből én igen gyatra vagyok), úszásra, meg mindenre. pilatesre meg nem a szellemisége miatt járok, hanem mert nem igazán jönnek be az ilyen ugrándozós tornák, mint mondjuk az aerobik, callaneticsre jártam régen, azt kerestem, de az nem volt a közelben, így kipróbáltam a pilatest, s az maradt. mert az nem ugrabugra.
ha már említetted a rezgős gépet: olyan óra is van errefele, ki is próbáltam, de marhára nem csak álldogáltunk rajta, hanem konkrétan gyakorlatokat végeztünk, guggolást, statikus gyakorlatokat (szóval plank, akárhogy is hívják magyarul, ilyen fekvőtámasz-szerű, kitartás), meg hogy ráülsz, s lábemelések, stb.
hadd döntsem már el én, hogy milyen sport jön be, meg melyik nem, meg hogy mit várok tőle. a testépítőket miért nem kritizálod, az se épp olyan, mint a jóga, hogy test és lélek együtt.
te, én 54 kilós nő vagyok, szerinted hányszor mászok létrát cementeszsákokkal?
véletlenül nem a mostohaapám vagy, az is kinevetett, mikor tíz éves lányként nem bírtam el olyan súlyt, mint ő, 45 évesen férfiként. minő meglepetés.
Most visszaolvastam a válaszomat hátha böszme vagyok, de nem nem írtam olyat, hogy egy 54kg-os nő emeljen 100at... azt írtam, hogy mindenki bírja már el a saját testsúlyát... ami mellesleg mondjuk zsírégetés mellé egy otthoni saját testsúlyos edzésben sem hátrány...
A 100kg csak azért hoztam fel, mert mindig mindenki azzal védekezik, példálozik nem tudom, lehet, hogy ez egy lélektani határ egyeseknek... de attól még az nem egy hatalmas súly... mondjuk tény kinyomni, fekve nem tudom, hogy kinyomom e, de emelgetni lazán emelgetem bármikor...
gondolom, azért jött a 100, mert az olyan kerek. miattam lehet 128 is, tökmindegy.
pehelysúlyt írtál, mintha két kilóról beszélnék.
s hadd kockáztassam már meg, hogy ennyit nem csak egy 54 kilós nő nem tud kinyomni.
a sport mozgás rovatban vagyunk, itt azért az emberek és bizony sok lányt is ide értek nagy többségének, még ha nem is fekve nyomásban, de arrébb tenni arrébb tud 100-at nem ijedne meg tőle... amúgy meg te hoztad fel a 100kg-ot eszembe nem jutott volna ezen vitázni, hogy ki a nagyobb kan... (esetedben a kisebb)
a kérdést megválaszoltam/tuk megfelelő szálkásító diéta aerob mozgás és opcionálisan súlyzós edzés. de elsődleges a diéta..
Amúgy megkockáztatom, a mai tudásomma, hogy amennyiben nem a tökéletes kocka has a cél, és nem is a kiemelkedő sporttejesítmény, akkor a szálkásító diéta is teljesen felesleges, egyszerűen kedves kérdező, tanúlnod kéne a táplálkozásról, mit mikor miért kell enni, és mit nem szabad soha, rá kellene szoktatnod magad egy egészséges táplálkozásra, és akár sportolsz akár csak hébe hóba mozognál valamit, máris jóval 100kg alá csökkenne a súlyod...de ha valóban tudnál mindent a táplálkozásról, nem lennél 110kg felett...
te meg kedves 81% látom teljes hadi készültségben állsz itt egész nap, mikor replikázhatsz valamit csak, hogy neked legyen igazad, megvallom nekem is sokszor sok napom ezzel megy el így télen mert ilyenkor kevés a melóm, de most elrontom a játékodat és többet nem nézek rá erre a kérdésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!