Melyik fogyaszt jobban a futás a kerékpározás? Nekem azt ajánlotta egy sport orvos hogy mivel 110 kg felett vagyok ezért az izületeimnek nem tenne jót a futás.
2 közlekedési módról kérdezel, egyik sem edzés.
Jógázz és gyúrjál, és persze nagyon gondold át a táplálkozás dolgot, mert azon múlik a fogyás.
már miért ne lehetne a futás is, meg a biciklizés is edzés? tudod, nem csak a boltba lehet elbiciklizni.
fogyni meg a kajától függ az ember.
de amúgy 30-35ös átlagsebességet szerintem sem bírna egy 110 kilós ember, én se, pedig én csak 55 vagyok. mondjuk, ez a környék dombos, szóval az emelkedők lecsökkentik az átlagsebességemet.
Mert több elvárásunk van egy edzéssel kapcsolatban, mint amit egy.. futás megadhat.
Vagy a tekerés, ami ugyan nem káros mint a futás, de.. akkor sem éri meg az időt, sokkal jobbat lehet csinálni helyette.
edzés jelentése: valamely sportágban rendszeres fejlesztő gyakorlatokat végez. (tehát ha valaki rendszeresen biciklizik és fejleszti ezt a képességét, az edzést végez)
a kérdésre pedig:
a kettő közül bármelyik megfelelő lehet fogyásra, de mindkettő aerob tartományban a leghatékonyabb...
a legegyszerűbb módszer az aerob edzésre, ha kb úgy lövöd be a mozgás intenzitását, hogy éppen hogy csak tudj lihegés nélkül beszélni.
Vagy túl is lehet bonyolítani és ebben az esetben a maximális pulzusodból kivonod az életkorodat és ezt a számot megszorzod 0.6-al illetve 0.85-el és a 2 kapott szám között kell tartanod a pulzusodat... sok helyen írják ezt de szerintem ezek légből kapott adatok(de kb reálisak)...
ha fogyás a cél, akkor a lényeg a megfelelő szálkásító étrend, anélkül nem lesz eredmény,+ a heti minimum 3* 40-60perc aerob edzés, de ha van energiád, mehet akár minden nap
Edzés: definiáltuk.. király, de még mindig nincs minden edzésnek értelme. Sperseus, tudod hogy nem vagyok egy futáspárti, viszont annyi más mindenben egyetértettem már veled és tiszteltelek, hogy most is tisztelem már a futással kapcsolatos véleményedet.
Aczél/Tápi
15. Nem tudok lefutni egy maratont.
És megosztanád kérlek velem, hogy miért érezném boldogabbnak magam, ha felkészülök rá és lefutok egy maratont? Mert a sikerélményen kívül rengeteg időt és energiát ellőnék.. valamire, amitől nem leszek ügyesebb. Ehhez viszont drága az időm, na ez az az edzés (oké, edzés nehogy ebbe kössetek bele:) ami helyett inkább leülnék/feküdnék nézni egy filmet, vagy olvasnék könyvet. Vagy qigongoznék, ami jó hatású.
" mellesleg, én pl. nem szeretek futni. de biciklizni viszont nagyon, és nekem az egyáltalán nem felesleges tevékenység, ami alatt csinálhatnék mást. s ne mondd nekem, hogy egy 70-100 kilométeres biciklitúra közlekedés"
Fantasztikus, tekersz egy csomó kilométert (más válaszoló, Sperseus vagy talán a Kakaóscsiga nevű?) pedig hasonló mennyiséget lekocog hetente ha jól emlékszem. Tök szép, de ezzel nem tettél igazán az erődért, egészségedért, nem fejlődött a mozgáskoordinációd stb. Mint ember nem fejlődtél, lelkileg, testileg sem sokat.. bizonyos láb izmaidnak adtál egy tisztességes terhelést, amit kb. egy fél órás lábedzéssel is megadhattál volna.
Oké, tájfutás/tekerés közben látod a tájat, ha ez felemel lelkileg.. nem tudom. Mást szoktak lelki-testi egyensúlyt teremtő gyakorlatnak használni, úgy gondolnám tényleg van jobb módszer.
Jógát halálra unod, de a ~belőle képzett modernebb gyógytornát szereted. Kicsit sok érzelmet fűzöl a dolgokhoz szerintem, a jóga (jó edzővel) pont úgy jó kellene legyen mint a pilates. Jobb-rosszabb, mire jobb mire nem jobb ebbe nem mennék annyira bele.
De nincs mit unni a jógán, gyakorolni kellene a céljaid érdekében. Bár míg valaki szerint a jóga egy jó módszer és használták:
- egészségmegőrzésre, fejlesztésre
- harcosok a képességeik, erejük fejlesztésére (és itt kerülhetnek képbe a nem feltétlenül egészséges jóga gyakorlatok is)
Míg mások szerint csak ima pozíciók.. és eltúlzott a gyógyászati stb. szerepük. Én annyira nem foglalok állást, én építenék a Jóga pozitív hatásaira, a pilates/callanetics mindenképpen segíthetnek (jógán alapuló tornák) viszont én pl. mindenképpen kínai (taoista) qigong és gyógytorna párti vagyok, egyértelműen. Magam ezt használnám, mert erről tudom hogy biztosan jó.
És ami jó, az nem unalmas, csinálni kell mert célja van.
maratoni futásnak meg pont ugyanaz a lényege, amiért pl. a Balatont is átússzák sokan, meg amiért én megyek 100 km-es bicajtúrákra, stb. csak. mert kitartás, jólesik, saját magamnak egy cél.
az miért jó, ha az ember arra megy rá, hogy felemeljen 100 kilót? ugyanaz az értelme a fentieknek is. kihívás, magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!