Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire gyorsan kellene...

Mennyire gyorsan kellene kerékpározni?

Figyelt kérdés

Ahogy látom meg hallom, mindenkinek megy a 20 km/h hosszútávon... Nekem az csak szélcsendben, sima terepen megy. Emelkedőn már lassulok, szembeszélnél is.

Így már 15 km/h átlagsebességnek örülök.

Pedig szoktam mozogni...

15 km/h is jó már azért, nem?

2013. júl. 30. 10:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ja és nem szoktam tekerni.

Talán ehónapban már mondhatni szoktam, de amúgy évi 10-15 alkalom talán.

2013. júl. 30. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
Jól sejtem hogy MTB-d van? Átlagsebességet fölösleges lámpás bicikliúton mérni, mert ott nem lehet hajtni rendesen. 30-al elütnéd a babakocsis nagymamákat is, fejreesnél a buckákon.
2013. júl. 30. 13:52
 13/20 A kérdező kommentje:

Amúgy 23-24 a max abban a sebességben, amit használni szoktam. Ez elől 2-es, hátul 5-ös (3-ból, 6-ból).

Esett már le lánc 6-osba váltástól, és nem éri meg, mert úgyse megyek gyorsabban 20-nál.

2013. júl. 30. 13:53
 14/20 anonim ***** válasza:
számold meg hány fog van a lánctányérokon,ezt így mérik mekkora áttétel. Mtb en általában elől a legnagyobb tányér 42,hátul a fogaskoszorún a legkisebb fogaskeréken 11 van . DE ha "traktorgumi" van rajta ,akkor rohadt nagy a gördülési ellenállás,nem is várd el ,hogy gyorsan haladj,azt még a lejtőn is tekerni kell.
2013. júl. 30. 14:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Te figyu! Es honnan tudod, hogy mennyivel mesz? Mert siman elkepzelheto, hogy sokkal tobbel tekersz, csak az orad van rosszul beallitva ... csak azert gondolok erre, mert a 15km/h (?) ... naszoval az en bringam magatol megy 15-ot :) Nem vicc: raylok, hajtok egyet es mar 15 felett gurulok ... 20-25 ha mar tekerek is ... es 30-35 alatt nem igen tekerek. Okes en mar evek ota nyomom es szuper gepem van ... da azert a 15 egy kicsit kevesnek tunik.
2013. júl. 30. 19:01
 16/20 anonim ***** válasza:

En sajna atlagot nem tudok...bita, alap vdo orat hasznalok, de az utazom hosszu tavon (pl bp-velencei-to) 35-38kozotti

mondjuk foleg outi, elol foleg nagytanyer (53t), (hatul 13t es 18t kozott hasznalom)

lehet a gond konehez bicaj, traktorgumi, nem megfelelo nyeregmagassag, rossz attetelek valasztasa (tul porgos, vagy tul kemeny), vagy epp a kondi....

2013. júl. 30. 21:33
 17/20 anonim válasza:

Montival egy kisebb emelkedőről lefelé mentem majd 60-at!

Csak úgy mondom hogy 235-ös gumi van rajta szóval nem egy országúti xD

Átlagba megyek 20-30-at!

2013. júl. 31. 16:54
 18/20 A kérdező kommentje:

Most nem működik a mutató, elem kell bele, amúgy jó volt, mert másokat kérdeztem, mennyivel megyünk, és ugyanannyit mutattak az óráink.

Most érzésre mondok értékeket illetve átlagsebességet tudok.

Amúgy most direkt siettem, kíváncsi voltam, mit teljesítek. Sík talajon, számottevő ellenszél nélkül menne a 20 km/h óra 20-30 km-en keresztül.

Vékony gumim van és nem túl barázdás. Nagy kerekek vannak.

Az áttétel lehet kevésbé előnyös ezek szerint.

Elől 2/3, hátul 5/6 váltóállás.

Elindulni piszok nehéz, sokat is kell tekerni már 20 km/h-ért, viszont gyorsan és jól gurulok.

20km/h alatti sebességét másnak nehéz tartanom, mert lépten-nyomom rágurulok.

2013. júl. 31. 19:12
 19/20 anonim válasza:
nekem egy montim van "traktor" gumival és 10km eket simán letekerek 30km/ órával és nyár elején kezdtem el minden nam tekerni az előtt max heti 1x. de el értem már az 50 km/h sebességet is.
2013. aug. 1. 09:04
 20/20 -a- ***** válasza:

Egy 100 év fölöttit ugye illene legalább utólérni:)

[link]

2013. aug. 3. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!