Mennyire gyorsan kellene kerékpározni?
Ahogy látom meg hallom, mindenkinek megy a 20 km/h hosszútávon... Nekem az csak szélcsendben, sima terepen megy. Emelkedőn már lassulok, szembeszélnél is.
Így már 15 km/h átlagsebességnek örülök.
Pedig szoktam mozogni...
15 km/h is jó már azért, nem?
Mi lehet a gond, ha nem tudom?
Alapvetően gyengébb állóképesség? Vagy gyengébb izomzat?
És mindenki tudja hozni úgy általában?
Mondom, én úgy látom, igen, és nagyon meglepő számomra.
Dombon vagy szembeszélnél 15-nél se biztos, hogy meg tudnék szólalni.
Ezt hogyan tudom körülírni?
Amúgy nehéz, viszont nagy kerekű. Tehát könnyítés meg nehezítés is van.
A 20 km/h-ás átlagsebességhez sík talajon 30-cal kellene száguldani, nem? Dehát nem is sokakat látok annyival menni... Mármint mikor épp megyek 20-szal, nem sokan előznek meg, én viszont szoktam.
Emelkedőn mennyit kellene hozni? Enyhe emelkedőn, de mégis emelkedőn?
látom a matek nem az erõsséged XD....
szerintem ha nem tudod milyen biciklid van, valószínûleg valami "roncs" kategória, így pedig érthetõ, hogy miért nem halad...
Jó vagyok matekból... de mindegy.
Szóval:
én szoktam sík talajon, ellenszél nélkül 20-szal menni, emelkedőn, ellenszélben nem tudom, gondolom 10-15 között
az átlagsebességem 14-15 km/h-ra jön ki.
Ebből következtetek, hogy akinek az ÁTLAGsebessége is 20, az akkor megy vagy 30-at sík terepen.
Hervis-es bringa, és nem vagyok akkora bringás, hogy képben legyen ilyenekkel, hogy márkák meg ilyesmi...
Egyrészt nem mindenki megy 20-as átlagot. Normál körülmények között persze az, aki szokott tekerni, az tudja ezt hozni, sőt.
Másrészt nagyban függ az időjárási- és terepviszonyoktól. Meg hogy írták, a bicajtól. Meg persze attól, aki tekeri :)
Országúton, szélcsendben (pláne hátszélben) egy jó országútival pár tíz km-en a 20-as átlag még nem is valami nagyon jó.
Földúton, szembeszélben egy Campinggel viszont még túlzás is annyival menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!