Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Napszemüveg lencséit mivel...

Napszemüveg lencséit mivel lehet szép tisztára törölni?

Figyelt kérdés
Van ilyen gyári törlőkendó, amit hozzáadnak a napszemüvegekhez, de azok általában csak még jobban szétkenik a lencsén a zsírt és még homályosabb lesz.

2013. máj. 17. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:

szemüveg lencsét mosunk és nem törlünk (mondta nekem egyszer egy optikus)

én szappanos vízben mosom (nem mindenféle balzsamos szappan!)

2013. máj. 17. 10:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy nem töröljük. A vizet is letörlöd utána, nem?

Az optikus is mindig erre kitalált puha kendővel törli. Vannak ilyen nedves papírtörlők is külön szemüveg/monitor és hasonló tisztítására.

A lényeg, hogy ne durva felületű törlőkendő legyen és ne legyen alatta homokszemcse és hasonló ami megkarcolhatja. Kicsit ujjlenyomatos lesz a szemüvegem aztán viszem is a szappanos víz alá.. Nyilván..

2013. máj. 17. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:

#2 értelmezd már a kérdést és a válaszom:

- a kérdező ott tart, hogy törléskor maszatos marad az üveg, ezért írtam a mosást

- persze, hogy mosás után letörlöm

- a száraz törölgetés helyett mondta az optikus a mosást, ugyanis apró porszemcsék mindig vannak rajt és karcolod a felületét, ha szárazon törlöd

- az impregnált törlőkendő jó, alkoholos és elpárolog a felületről ... azt tapasztaltam egy idő után annak a nyomát is le kell mosnom vízzel

2013. máj. 17. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Mikroszálas kendő, én vagy 3-4 éve vettem kettőt a teszkóban öccázér. Azóta mindent azzal törlök, ami fényes, szemüveg- és napszemüveglencsét, optikát, telefonkijelzőt, CRT- és LCD-képernyőt. Csík és folt nélkül töröl, és rengeteg mindent felszív, nagyon ritkán kell mosni.
2013. máj. 17. 12:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Általában a pólómmal törlöm meg, miután ráleheltem... :) Lehet nem "szakszerű", de nekem tökéletesen bevált a módszer. Mondjuk az 1-3 ezer forintos szemüvegjeimet annyira nem sajnálom, drágábbért meg nem adok pénzt...
2013. máj. 17. 17:01
 6/6 A kérdező kommentje:
én próbálkoztam már acélgyapjúval is, amit előző melóhelyemen üvegajtók tisztítására volt használatos. Azokon kiválóan működött, de a napszemüvegről egy idő után finoman leszedi a színréteget.
2013. máj. 18. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!