Kerékpár visszapillantó tükör? Tapasztalatok?
Melyik a legjobb kerékpár visszapillantó tükör ezek közül?
www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/visszapillanto-tukor.html
Amíg hátra nézel, előre nem látsz. Ebből a szempontból nem mindegy, hogy a szemedet kell mozgatod, vagy a fejedet. Én közúti forgalomban nem szívesen indulok el tükör nélkül.
Én ezt használom, nyilván mert ez a legolcsóbb :) Persze ez a legrosszabb konstrukció is, mert útban van az ember kezének, szerencsére nekem kis kezeim vannak. A "nyeles" modellek ilyen szempontból jobbak, de ezzel is kijövök, lehúzott már vagy 10e km-t a bringámon.
Egyébként vannak, akik a sisakra vagy szemüvegre erősíthető kis tükörre esküsznek. Van benne ráció, mivel azzal jobban körbe lehet nézni.
Már régóta Cateye kormányvégi tükörrel járok a montin, lefelé fordítva, úgy nincs útban. Leírhatatlan menetbiztonságot ad a tükör.
Mert mi a jobb: forgalomban 100 méterenként idegbetegként forgolódni, hogy mi van mögötted, éppen hányan előznek tömött sorokban, kellően kerülnek-e stb, vagy csak lepillantasz és azonnal felméred a helyzetet. Persze az első verzió is szabad választás mindenkinek :)
ja-ja, azért elsőre elég csábítóan néz ki ez a Cerevellum. De egy haszontalan luxusjátékszer. Ha rásüt a nap a kijelzőjére, kábé semmit nem fogsz látni. Ráadásul, ha le kell rá pillantani, máris elterelődik a figyelmed a forgalomról.
(A tervezőinek színvonalát inkább nem minősíteném.)
Egyébként nekem sisakra szerelhető visszapillantóm van és ezt is ajánlom mindenkinek.
Nagyobb irányváltoztatásnál: kanyarodásnál, vagy megfordulásnál persze elengedhetetlen, hogy hátranézz.
A Cerevellum kijelzője transzflektív, azaz napsütésben is látható. Ettől függetlenül tényleg nem látok túl sok rációt a tükör helyett történő használatában.
A kormányra szerelhető tükörnek van holttere, ezért körül kell nézni irányváltás előtt, ezt senki nem vitatja, de tükör nélkül meg a hátad mögött minden holttér, ezért többet kell mozgatnod a fejedet. És ha sűrű forgalomban kell manőverezned, akkor nem opció "akkor hátranézni, amikor nincs semmi", mivel mindig van előtted valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!