Van még rajtam kívül olyan, aki sportembernek érzi Lance Armstrongot annak ellenére, amit tett?
„A csalás azt jelenti, hogy valaki jogtalan előnyhöz jut az ellenfelével szemben, de én nem így éreztem, úgy tekintettem rá, mint ami egyenlő esélyeket ad." - Lance Armstrong
És pont igaza is van. Nem az a kérdés, hogy ki doppingol, hanem hogy meddig tudják titkolni. Pár év és biztos lehull a lepel még pár bringásról.
Első pillanattól kezdve, mikortól elismerte, én azóta is felnézek rá.
Az viszont nagy szemétség, hogy ennyire nem hagyják békén és kicsesznek vele: "A Nemzetközi Úszószövetség FINA levélben kérte az amerikai amatőr úszószövetséget (US Masters Swimming), hogy ne fogadják el a doppingvétségei miatt a versenyzéstől örökre eltiltott 41 éves kerékpáros nevezését."
"Armstrong mögötti 2. és 3. helyezett is nyomta a cuccot valószínűleg."
Az Armstrong mögötti 2. 3. 6. stb. helyezettről még Armstrong ELŐTT kiderült, hogy doppingoltak. Pld a 2006-os Tour előtt bukott le Basso és Ullrich. Ha végignézzük az Armstrong által nyert Tourok top 10-ét, akkor úgy a versenyzők 80%-a köztudottan doppingolt karrierje során. Mégis Armstrongot hurcolják meg. Hogy miért? Egyszerú, médihisztéria, bulvárpletyka, bálványok ledöntése, példaképek meggyalázása. Ennek van hírértéke manapság, senki le se sz*rja, hogy akár egy Botero, Heras, Vinokourov doppingol, mert ezeket a neveket, csak a követők ismerik, Armstrong neve viszont branddé nőtte ki magát, akár Usain Bolté, Michael Phelpsé vagy Mike Tysoné. Ilyen a sportban kevés van, ezek legendák. És ezeket meggyalázni, felróni nekik a nyílvánvalót és valami súlyos kultúrális, erkölcsi vagy akármilyen bűnözővé beállítani, na erre csicseregnek a madarak, erre pörög a nézettség, a felhajtás, a lóvé. És ez szomorú, egyben visszataszító és undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!