Milyen női trekkingbiciklit vegyek?
Női trekking kerékpárt szeretnék venni, aluvázas, teleszkópos verziót. Tudnátok ajánlani valamit? Én ezt néztem ki, hasonló árkategóriában gondolkodtam, de nincs nagy tapasztalatom.
kellys, vagy ktm inkább
ezek lehet drágábbak, de max nézz egy jó állapotú használtat a bikemag.hu aprójában, nagyon jókat lehet kifogni
ragaszkodsz az aluvázhoz, és a teleszkóphoz? mert ebben az árban elég tré telók vannak, nem sokáig bírják, cserébe jó drága a rendbehozásuk, inkább jobb egy merev villa, az aluváz meg hát nem olyan sokkal könnyebb, de annál drágább
Olyan helyen kell vásárolni ahol gyakorlati garancia van a kerékpárhoz és összeszerelten kapod meg.Az ilyen nóném olcsó kerékpároknál sok menet közben felmerülő probléma van és ha nincs megfelelő szervízháttér akkor nem javaslom a megvételét.Én a Meridát ajánlom a figyelmedbe,nem sokkal drágább,de egy megbízható márka és kerékpárboltban vedd meg ha teheted.
Melyik városban élsz?
Lényegében mindegy a kerékpár márkája, de a felszereltség (csomagtartó, sárvédő, lámpa) fontos lehet mondjuk egy biciklitúrán. A váltók fékek agyak tekintetében csak shimanot vennék. A teleszkópnak trekking esetén nem nagyon tulajdonítok jelentőséget. Amelyik terepen már számottevő az utazáskényelmi különbség, arra inkább mountain bike való. A szegélyre le-föl ugrálást a trekking gumik előbb megunják, tehát csak ezt az ütést elkerülendő nem éri meg egy gyönge teleszkópos első villával megvenni. Teleszkóposban csak 80eFt felett gondolkodnék. Fontos szempont lehet a csomagtartó, mert a legszebb túra is lehet még szebb, ha nem a hátizsákban kell vinni az esőkabátot, némi elemózsiát és esetleg egy vékonyabb polárt. Hölgyek szívesen választanak első (kormányra szerelhető) kosarat. Max fél-egy kg tömeget javaslok beletenni, mert bár nagyon csinosan néz ki, inkább filmekbe és city-bikeokra való, annyira instabillá teszi a kerékpárt a megállásnál, a megemelkedett súlypont miatt. Még néhány gyakorleti tanács: kizárólag jó nevű kerékpárboltban vennék kerékpárt, még nagy sportboltban sem, a személyes kapcsolat miatt. Valamelyik megbízható (legalább 10 éve létező) márkát választanám. Nem kapkodnám el a döntést.
Mindenképpen meglesném a BIKEMAG portált, hátha van megunt 1-2 éves nekem tetsző (de nem lopott) kerékpár. Ezeket úgy 60-70 %-os áron lehet megvenni, és van olyan, amelyik nem futott 500 km-t sem! Amiért le mertem írni ezeket: több hónapot dolgoztam kerékpárboltban, több tucat kerékpárt raktam össze, és vagy ötvenet javítottam meg ezidő alatt. Csak drága, márkás kerékpárjaim voltak. Egyik sem romlott el sosem, pedig versenyszintű napi használatban voltak. Volt amelyiket ellopták. Trekkingem és hegyikerékpárom is van, a lányaimnak monti, páromnak trekking. Úgy gondolom, hogy azt vedd meg, amelyikbe beleszeretsz, pl. nagyon fontos, hogy tetsszen a színe is, de ne hagyd, hogy valami rossz ár/érték arányú nevenincs bóvlit sózzanak rád egy szakajtó pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!