Hogyan lehetne elérni nagyobb sebességet?
Hogy ugyanannyi erőkifejtéssel kétszer annyi ideig bírjak tekerni, vagy ugyanaddig bírva mint jelenleg, de sokkal gyorsabban haladni.
A fizikumommal nincs baj. Az fel van tuningolva, már nem nagyon tudom tovább fejleszteni. Ezért gondoltam, hogy mostmár a bringát kéne valahogy átalakítani, úgy hogy elérjek úgy plusz 10-20 km/h sebességet, vagy minimum másfélszer több ideig tudjam tartani a sebességet.
Valami ilyesmi megoldáson törtem az agyam.
Elöl két fogaskerékkel.
Nem tűnik úgy mintha otthon lennél a témában, bocs ne vedd sértésnek de tényleg.
Soha az életben nem mennél gyorsabban 5km/h-val sem ha a tested már ki lenne gyúrva rá.
És ha ki vagy rá gyúrva akkor még a táv sem fog jobban menni, miért menne?
Tényleg mennyivel mész és mivel?
Valószínűleg már nem fogsz észrevenni változást, maximum a számok mutatnak majd néha néha érdekesen magasat.
Ez alatt az értem hogy pl 40km-t xkm/hval mész le átlagban, van hogy x+1,5el van hogy x-1.5el.
Ha sokat edzel még akkor valószínűleg néha lesznek mondjuk x+2es eredményeid, x-1.5 viszont kevésbé így mondhatni hogy papíron fejlődtél, de nem fogod már igazán látni a különbséget, mindegy mivel tekersz.
Személyes vélemény, szerintem egyáltalán nem jó a fizikumod hogy azon már ne lehetne javítani, sőt szerintem kezdő vagy az egésszel.
Kezdj edzésterv szerűen bicózni ha javulni akarsz és ne tűzz ki komoly célokat mert nagyon kicsi lesz a javulás.
Kis plussz infó:
kicsi áttétellel menj.
Percente 100at tekerj kb.
Itt nincs opció hogy én kemény típus vagyok nekem nagy áttétel kell elég a percente 30. Ez egyforma mindenkinél, 100 körül lehet többi hülyeség.
Igen, a könyöklő az nagyon ottvan :D
Amugy nem kell nagyon túlzásokba esni, a beállításokhoz ez az oldal jól jöhet:
Elsőre keménynek tűnhet de ezt meglehet szokni.
Gumi szélességgel a 23mm-es jó.
Egy jó kis schwable ultremonak már ugy is olyan kicsi az ellenállása hogy nem lehetne észrevenni a 20mm-es előnyét.
Ha ez egy komoly kérdés, akkor ezt a videót felejtsd el, mert ez egy speciális rekordkísérlet, aminek nem sok köze van a kerékpározáshoz.
Helyette itt a recept: vegyél egy jó minőségű országúti kerékpárt és eddzél sokat! De 10-20 km/h többletsebességet elérni csak, akkor lehet, ha most nagyon lassan mész. Ez esetben pedig éppen a fizikumoddal van a baj. E szempontból nem az a lényeg, hogy a tükörben jól mutatsz-e, hanem, hogy rendelkezel-e a kerékpárspecifikus izmokkal, állóképességgel, oxigénfelvétellel, szívkapacitással, stb. Az edzéssel nemcsak a sebességedet, hanem az állóképességedet is növelni fogod. Rajtad áll, hogy melyikre helyezed a fő hangsúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!