Kéz/csukló kímélő kerékpározás?
Néhány évvel ezelőtt egy szerencsétlen baleset folytán megsérült a kezem, műteni is kellett két alkalommal. Sajnos a rehabilitáció sem hozott tökéletes eredményt, az orvos szerint lehetőleg ne kerékpározzak, mert a felfelé hajlított csukló, a támaszkodás, a rázkódás nem tesznek túl jót neki. És igaza is van, ha pár percet is tekerek sima, jó minőségű bringaúton, utána érzem, hogy kicsit fáj a csuklóm.
A kérdésem az, hogy tudnátok javasolni olyan megoldásokat, kiegészítőt, amivel úgy tudnék kerékpározni, hogy nem terhelem meg a csuklómat (csak az egyik a problémás).
Sokat nem tudok költeni a dologra, van egy MTB és egy trekking bringa a háznál, újat venni nincs pénzem. A legkirályabb megoldás a fekvőbringa lenne, de horror az ára.
Szóval, tudnátok segíteni?
Én első körben a trekkingre tetetnék cruiser kormányt, hogy egyenes háttal tudjak ülni, és ne kelljen a kormányra támaszkodni, így egy kézzel is viszonylag biztonságosan tudnék tekerni. Második lépés a hajtáslánc lecserélése kontrafékes egysebis/agyváltósra (értelemszerűen az első fék a jó kezem alatt lenne), hogy fékezni is biztonságosabban tudjak.
Vagy vennék egy jó karban lévő tanyabájkot, amiben alapból megvannak ezek a fícsörök :)
inkább hozd helyre a csuklóidat.
a fegyencedzés fekvőtámasz programjának első lépése pont erre való.
de a fegyenc 2ben lévő alkar edzés is sokat dobna a rehabodban,a rúdról lógás.
ha renderesen csinálod 3-4 hónap alatt rendbe tehetnéd ezekkel.
nálam legalábbis hatott.
tanyabájk :)
igen, erre én is gondoltam.
Sajnos a rendbehozás nem játszik, annál sokkal súlyosabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!