Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan lélegezzek kerékpározás...

Linkoln kérdése:

Hogyan lélegezzek kerékpározás közben?

Figyelt kérdés

90-100at tekerek percente, a szívem eléggé ver 75%osan a max pulzushoz képest, úgy egy órát edzek naponta, és a végére sem kell túlzottan kapnom a levegő után.

Tehát, mehet csak szájon? Mennyit kell egy perc alatt lélegezni? Mélyre engedjem a levegőt? Ugyan addig szívjam befelé mint ameddig kifújom? Végig ugyanúgy lélegezzek?

A célom ezzel a teljesítmény tartós fenntartása minnél jobban.

2012. aug. 14. 13:52
 1/7 Szoondiii ***** válasza:
lélegzésnél orrán át kéne törekedni, jógalégzést ismered?
2012. aug. 14. 14:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát, haloványan olvastam róla, de az miért jó? Nekem úgy tűnik mintha hátráltatna.
2012. aug. 14. 14:22
 3/7 Szoondiii ***** válasza:

tekerés (ülés) közben nehéz hasba lélegezni. állva is odafigyelést igényelne, nem lenne téma ha mindenki automatikusan jól lélegezne.

orron át azért kellene lélegezni, mert ez az elsődleges légző szervünk, olyan a felépítése, ami a légzésre legalkalmasabbá teszi. edzés közben én sem tudok orron át lélegezni, most ez más kérdés.

a hasi légzésnek a jobb gázcserében, illetve a pangó levegő kiürítésében van szerepe. ugyan úgy, mint a jóga légzésnek.

2012. aug. 14. 14:26
 4/7 A kérdező kommentje:
És azt hogyan kell csinálni?
2012. aug. 14. 14:27
 5/7 Szoondiii ***** válasza:

férfiaknak könnyebb, be lehet gyakorolni a hasi légzést úgy, hogy fekszel a hátadon, a mellkasodra teszel valamit, és figyelsz rá hogy úgy vegyél levegőt, hogy a mellkasod ne emelkedjen meg, csak a hasad.

emellett gyakorolni, gyakorolni kell, elolvasni jógás könyvet ÉS személyesen tanácsot kérni, mert a légzés olyan gyakorlatias dolog, mint egy ütéstechnika. igazából hiába írtam róla, nem lehet leírni jól.

2012. aug. 14. 14:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam, kicsit kényelmetlen így elsőre, köszi, megpróbálok utána olvasni.

És mennyit kéne lélegezni percente? Meg az mindegy hogy a balégzés és kilégzés ugyan addig tart e? Illetve végig ugyan azzal a ritmussal kell csinálni vagy fáradással gyorsul?

2012. aug. 14. 14:41
 7/7 Szoondiii ***** válasza:

fáradsággal nyilván gyorsul. én a lassú légzés híve vagyok, ritmus, légzés ideje a jóga instrukciói szerint.

edzés közben én sem tudom tartani természetesen, sem az orr légzést, sem a lassú légzést, ez már csak így van.

de a jó tüdőkapacitáshoz ez segít, járj utána!

2012. aug. 15. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!