Hogyan lélegezzek kerékpározás közben?
90-100at tekerek percente, a szívem eléggé ver 75%osan a max pulzushoz képest, úgy egy órát edzek naponta, és a végére sem kell túlzottan kapnom a levegő után.
Tehát, mehet csak szájon? Mennyit kell egy perc alatt lélegezni? Mélyre engedjem a levegőt? Ugyan addig szívjam befelé mint ameddig kifújom? Végig ugyanúgy lélegezzek?
A célom ezzel a teljesítmény tartós fenntartása minnél jobban.
tekerés (ülés) közben nehéz hasba lélegezni. állva is odafigyelést igényelne, nem lenne téma ha mindenki automatikusan jól lélegezne.
orron át azért kellene lélegezni, mert ez az elsődleges légző szervünk, olyan a felépítése, ami a légzésre legalkalmasabbá teszi. edzés közben én sem tudok orron át lélegezni, most ez más kérdés.
a hasi légzésnek a jobb gázcserében, illetve a pangó levegő kiürítésében van szerepe. ugyan úgy, mint a jóga légzésnek.
férfiaknak könnyebb, be lehet gyakorolni a hasi légzést úgy, hogy fekszel a hátadon, a mellkasodra teszel valamit, és figyelsz rá hogy úgy vegyél levegőt, hogy a mellkasod ne emelkedjen meg, csak a hasad.
emellett gyakorolni, gyakorolni kell, elolvasni jógás könyvet ÉS személyesen tanácsot kérni, mert a légzés olyan gyakorlatias dolog, mint egy ütéstechnika. igazából hiába írtam róla, nem lehet leírni jól.
Kipróbáltam, kicsit kényelmetlen így elsőre, köszi, megpróbálok utána olvasni.
És mennyit kéne lélegezni percente? Meg az mindegy hogy a balégzés és kilégzés ugyan addig tart e? Illetve végig ugyan azzal a ritmussal kell csinálni vagy fáradással gyorsul?
fáradsággal nyilván gyorsul. én a lassú légzés híve vagyok, ritmus, légzés ideje a jóga instrukciói szerint.
edzés közben én sem tudom tartani természetesen, sem az orr légzést, sem a lassú légzést, ez már csak így van.
de a jó tüdőkapacitáshoz ez segít, járj utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!