Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti (verseny) kerékpárra...

Országúti (verseny) kerékpárral könnyebben el lehet esni?

Figyelt kérdés
Illetve ha nem használnak sárvédőt, és a semmi közepén elered az eső, sáros lesz az út, akkor ez van, így járt, és maradnak a "szép barna pöttyök", míg az illető haza nem ér?
2012. márc. 8. 13:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Épp úgy tekerek országúton is, ha túrázni támad kedvem. Nem egyszer mentem el Veszprémbe (Pécsről).
2012. márc. 9. 16:47
 12/22 anonim ***** válasza:
A szabadtéri gokartpálya merre van? (gondolom, más városban lakunk)
2012. márc. 9. 18:41
 13/22 anonim ***** válasza:
Én Szlovákiában élek, csak egy túra alkalmával mentünk Pécsből Veszprémbe. Csak egy példát hoztam fel :)
2012. márc. 9. 19:18
 14/22 A kérdező kommentje:

Akkor csak nem olyan vészes az a fránya kátyús országút. Szerintem Veszprém felé is akadtak bőven kisebb (nyilván a mélyeket mindenki elkerüli, ez alap) kátyús, hepe-hupás részek, és simán átmentél rajtuk.

Esetleg létezik masszívabb felni országútihoz?

2012. márc. 9. 23:28
 15/22 anonim ***** válasza:

"Ismerős említette, hogy az irdatlan vékony gumik miatt növekszik az esés kockázata"

Ez csak ilyen falusi Jóska bácsi-féle okoskodás. Tisztességes gumival, normális nyomáson eszméletlenül be lehet dönteni a kanyart.

"Akkor csak nem olyan vészes az a fránya kátyús országút."

A kátyú mindenképpen szar, ki kell kerülni. Sokat mentem 28 mm-s Continental Sportcontact külsővel. Mivel nem sokat szarakszok, mikor letérek az aszfaltról, ez a gumi kiváló partner ebben :)

2012. márc. 10. 21:16
 16/22 A kérdező kommentje:
Ok, kösz!
2012. márc. 11. 12:48
 17/22 Linkoln ***** válasza:

Nekem is országútim van, de biztos lehetsz benne hogy nem kell óvni a kis kátyúktól.

Lehet tekerni vele bármerre, sok múlik a súlyodtól, meg azért kerüld a kátyúkat, de nekem 4000-5000kmenként esik baja a keréknek az is inkább saját hiba...

Mondjuk a milliós kerékpárok már kicsit érzékenyebbek, főleg ha az egész kerékpár 5kiló, de tényleg nyugodtan tekerhetsz országúton országútival....

2012. márc. 13. 11:53
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. márc. 13. 13:00
 19/22 Alex Fly ***** válasza:

Az eleséás nem függ a kerékpár típusától. Mindenesetre monti után meg kell szokni az outit...

A sárvédős kérdésedre a válasz: így van. Illeve sok esetben a "szép barna pöttyök" tovább is maradnak, mert nem minden esetben lehet kimosni a ruhából.

2012. márc. 14. 11:19
 20/22 Forko válasza:
Az eséssel kapcsolatban tényleng majdnem csak a kerékpárostól függ. Nem szoktak róla potyogni az emberek csak úgy. Amit viszont megemlítenék az a gumik szélességéböl adódóan kissebb felületen találkozik a gumi az úttal ennek előnye hogy sokkal kevesebb energia veszik el és kevesebbet kell tekerni. Viszont a féktávolság csakugyan megnől a vékony gumik miatt. Hamarébb megálsz egy széles MTB-al mint egy versenybicoval. De szerintem ez a tény elhanyagolható. Azt irtad hogy túrázásra, tájnézésre használnád a kerékpárt kb napi 100km-re. Sztem az ilyen utakra a legjobb megoldás a cross/treking kerékpárok ami megálja a helyét mint országúton mint terepen. Az úton nem olyan gyors és terepen nem anyira szívós de a kettő közti arany középút.
2012. márc. 14. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!