Országúti (verseny) kerékpárral könnyebben el lehet esni?
Akkor csak nem olyan vészes az a fránya kátyús országút. Szerintem Veszprém felé is akadtak bőven kisebb (nyilván a mélyeket mindenki elkerüli, ez alap) kátyús, hepe-hupás részek, és simán átmentél rajtuk.
Esetleg létezik masszívabb felni országútihoz?
"Ismerős említette, hogy az irdatlan vékony gumik miatt növekszik az esés kockázata"
Ez csak ilyen falusi Jóska bácsi-féle okoskodás. Tisztességes gumival, normális nyomáson eszméletlenül be lehet dönteni a kanyart.
"Akkor csak nem olyan vészes az a fránya kátyús országút."
A kátyú mindenképpen szar, ki kell kerülni. Sokat mentem 28 mm-s Continental Sportcontact külsővel. Mivel nem sokat szarakszok, mikor letérek az aszfaltról, ez a gumi kiváló partner ebben :)
Nekem is országútim van, de biztos lehetsz benne hogy nem kell óvni a kis kátyúktól.
Lehet tekerni vele bármerre, sok múlik a súlyodtól, meg azért kerüld a kátyúkat, de nekem 4000-5000kmenként esik baja a keréknek az is inkább saját hiba...
Mondjuk a milliós kerékpárok már kicsit érzékenyebbek, főleg ha az egész kerékpár 5kiló, de tényleg nyugodtan tekerhetsz országúton országútival....
Az eleséás nem függ a kerékpár típusától. Mindenesetre monti után meg kell szokni az outit...
A sárvédős kérdésedre a válasz: így van. Illeve sok esetben a "szép barna pöttyök" tovább is maradnak, mert nem minden esetben lehet kimosni a ruhából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!