Szerintem nincs sebesség határ, főleg városon kívül. Kit érdekel, hogy egy biciklis mennyivel megy? 90,110,130km/h-t nem fogod átlépni.
2012. febr. 24. 17:37
2/7 anonim válasza:
A kresz szerint: A bukósisakot viselők mehetnek max 40 km/h -val , akik nem viselnek sisakot azok 30km/H -val közlekedhetnek lakot területen és lakot területen kívül egyaránt.Legalábbis én így tudom de ha mégse így van, akkor majd úgyis kijavít valaki. (Egyébként a rendőrök leszarják azt , hogy te mennyivel mész biciklivel, ráadásul nem is mindenkinek van sebességmérő órája :))
2012. febr. 24. 18:18
3/7 A kérdező kommentje:
Ja akor majd ha látok rendört akor majd lelasitok..:)
2012. febr. 25. 10:40
4/7 anonim válasza:
Szerintem nem kell nem hiszem hogy olyan gyorsan mennél hogy a rendőröknek bántaná a szemét!
2012. febr. 25. 11:00
5/7 anonim válasza:
Annyival lehet menni, amennyivel tudsz. :D Más kérdés, hogy mekkora a megengedett sebesség. Lakott területen belül 40km/h, lakott területen kívül, ha sisakot viselsz, akkor 50km/h.
2012. febr. 25. 12:55
6/7 anonim válasza:
Így van, lakott területen belül 40, kívül sisakban 50, nélküle 40, továbbá külön szabályok vonatkoznak a kerékpárutakra és gyalogkerékpárutakra (gyalogbringán talán 20, nem biztos). Persze ha egyéb korlátozás van, akkor azt is be kell tartani, tehát a 30-as tábla mellett biciklivel sem mehetsz el 50-nel.
Én egyébként a gyakorlatban, ha van külön sebességkorlátozás egy adott úton, főleg az ilyen hegyi szerpentineken, akkor annál még 10-zel kevesebbel megyek (mert azt ugye autókra tervezték, annak meg jobb a fékje, stabilabb stb.), de ezt a plusz csökkentést a KRESZ nem írja elő.
2012. febr. 25. 14:28
7/7 anonim válasza:
Ki foglalkozik vele?Hát engem 10 éve meg akartak büntetni, mondjuk lejtőn jöttem, nem álltam meg egy "elméletileg ott lévő" stop táblánál, és olyan 60 körül gurulgattam. Hát ha nincsenek a jó kapcsolatok,akkor bizony megbüntetnek..
Manapság?Szerintem csak akkor tekerjetek, ha nem láttok rendőrt..Mert megbüntet minden baromságért, csak hogy meg legyen a terv!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!