Országúti (verseny) kerékpárral könnyebben el lehet esni?
Országúti kerékpárral országúton, kerékpárúton szoktak menni, és szoktak csak úgy elesni. Ahhoz baleset vagy figyelmetlenség kell, de az más biciklin is ugyanúgy előfordulhat. Mire gondoltál?
A sárvédő az már nem olyan bonyolult kérdés, ha az nincs, akkor bizony felverheti a kerék a vizet az útról.
Ismerős említette, hogy az irdatlan vékony gumik miatt növekszik az esés kockázata. Szélesebb gumi jobban tapad - de emiatt (szerintem) nehezebb is tekerni.
Országúti kerékpárokon nem láttam sárvédőt. Tesz fel valaki, vagy "fröcsköljön, belefér"?
Alaphelyzetben semmivel sincs szerintem nagyobb kockázata az esésnek, de esőben elég csúszós tud lenni egy simább aszfalton. Ezen kívül figyelni kell minden padkára, kátyúra, ezzel nem lehet minden szaron áthajtani, elég egy kisebb felütődés, és tolhatod haza a vasat.
Egyébként nekem spec. nincs sárvédőm. Ha már nem esik, és nem hömpölyög éppen a víz, akkor nem nagyon veri nekem fel, ha meg esik, akkor úgyis mindegy...
És ha teszem azt kedved támad világot látni? Nekem rossz érzés lenne, ha nem mehetnék ki országutakra. Ha oda meg más bicajt ajánlasz, akkor meg minek az országúti? Pont ez lenne a lényeg, hogy egy ultra könnyű kerékpárral tekerj ötven, vagy száz kilómétereket, közben nézd a vidéket, a tájat.
Vagy eljuss olyan helyekre, ahol ember még nem járt azelőtt! :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!