Spinningkerékpározáshoz szeretnék venni bicikliscipőt, kapcsosat, remélem értitek mire gondolok, de nem tudom hol keressem, szerintetek? Áraknak is örülnék, ha lehet magam, valami olcsóbbat keresnék.
Az előző választ annyival egészíteném ki, hogy spinningeléshez a pedált nem kell magadnak megvenni, mert a fitnesstermi spinning-bicikliken olyan általában olyan pedál van, aminek az egyik fele kengyeles és ennélfogva hagyományos edzőcipőben tekerhető, míg a másik oldala SPD-hez való. Pedált csak akkor kell venned, ha a saját biciklidet is ebben a cipőben akarod tekerni (amire előbb-utóbb rá fogsz szokni szerintem).
Egy esetben kellhet saját pedál a spinninghez: ha van egy biciklis cipőd (megszoktad, ragaszkodsz hozzá) és azon SPD-től különböző patent van. Ilyenkor viszed az órára a cipőt, pedált, meg egy pedálhoz való imbuszkulcsot, és óra előtt lecsréled a bicikli pedálját a sajátodra. Majd óra után vissza.
Spinningbiciklivel borulni aligha fogsz. Eléggé súlyos és stabil darab. Sajáttal az elején néhányszor biztosan, de először biztonságos helyen kell vele gyakorolni.
Ezt úgy értitek, hogy rendesen eldől a biciklivel az illető, és ez egy cipő miatt?
Második válaszoló, te hogy hogy ilyen jártas vagy ennek a sportnak a kapcsán? Edző is vagy esetleg? Ha igen írhatnék privátot?
Nem vagyok edző, csak sokat csináltam korábban. De írj nyugodtan, ha kérdésed van. Össze tudlak ismertetni edzőkkel.
A patentpedál miatt elő szokott fordulni néhány esés az elején, míg meg nem szokod.
Amikor megállsz, és le akarod tenni a lábad, nem csak leveszed a pedálról, mint a hagyományosnál,
hanem először a bokádat kell oldalra kifordítani, hogy kioldjon a patent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!