Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen biciklit vegyek, ha...

Milyen biciklit vegyek, ha napi 50 km-t szeretnék (kell) biciklizni?

Figyelt kérdés

Tudom, határ a csillagos ég. Valami olyasfélét keresnék, ami vékony kerékszélességű (trekking), bírja a strapát, nem hullik szét, nem nyöszörög alattam.

Nem vagyok valami magas, súlyos annál inkább (83 körül vagyok).

Mindennapos használatra lenne.

Elsőteleszkópos mindenképp legyen, tárcsafék sem árt, ha van rajta. 100.000 forintot szánnék rá, max egy kicsivel többet.

2011. szept. 25. 10:58
1 2
 1/11 anonim válasza:
0%

50km naponta, mazoista vagy.

Ha nincs semmilyen jogsid akkor inkább vegyél dongómotoros bicajt, arra asszem nem kell jogsi, vagy ha van jogsid akkor egy babettaszerű kismotort, azok nagyon keveset esznek.

2011. szept. 25. 11:16
 2/11 anonim válasza:
Attól függ milyen kondiban vagy és milyen gyorsan akarsz odaérni. Ha gyorsan és kondiban vagy akkor én az országútit ajánlanám az gyors, könnyű. Esetleg, ha lassabban akarsz haladni akkor a trekkinget, de akkor tényleg kell egy kis mazoista hajlamnak benned lennie. Vagy, ha mennél főldúton is akkor a mountain-biketot "félterep" gumikkal.
2011. szept. 25. 11:27
 3/11 A kérdező kommentje:

"Esetleg, ha lassabban akarsz haladni akkor a trekkinget"

Nem hinném, hogy trekkinggel lassan lehetne haladni...

Persze nyilván nem olyan, mint egy országúti versenybringa, de akkor is :-)

Arról van szó amúgy, hogy 25 kilométert tekernék le reggel, ugyanennyit délután. Abszolút nem egyhúzásra lenne ez az 50 kilométer... :-) Durva lenne.

2011. szept. 25. 12:00
 4/11 A kérdező kommentje:
A terep bicikliúton lenne avagy pedig főúton.
2011. szept. 25. 12:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Én trekkinget ajánlanám...
2011. szept. 25. 12:31
 6/11 anonim ***** válasza:

"Persze nyilván nem olyan, mint egy országúti versenybringa, de akkor is :-)"

Nekem van mindkettő, ég és föld a különbség (12 km-re járok, országútival fél óra ha egy kicsit sietek, a trekkinggel 45 perc). Pedig a gumi meg szinte minden egyforma, az üléspozíció és a kormány szélessége (és ezért a légellenállás) más. Teleszkóp meg hasonló dolgok egyiken sincsenek.

Ha erdészeti földútnál nehezebb terepen nem mész, akkor én inkább teleszkóp nélküli bringát javasolnék neked, mert elég nagy a táv. Egy 37 mm széles (37-622 jelzésű) gumi már nagyon jól csillapít önmagában is, szerintem nem kell neked szélesebb. Szóval szerintem a teleszkópra szánt pénzt inkább költsd egy jóféle defektmentes reflexcsíkos gumira és egy jóféle U-lakatra, vagy láncra.

2011. szept. 25. 21:31
 7/11 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Érdekes... voltam egyszer egy túrán, 18 kilométert tekertünk, nem mentünk lassan, de nagyon gyorsan sem, és 1 óra alatt letudtuk a távot. És nem valami vékonykerekű bringával... túrakerékpárral. Ami pedig ott a terepviszonyokat illette: aszfalt volt végig, főút szélén, bicikliút nélkül, volt 1-2 emelkedő, és persze lejtő.

2011. szept. 25. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezek szerint egész jó erőben vagy :)

Nagy a különbség a városi és a lakott területen kívüli közlekedés között. Hiába tudok lakott területen kívül ugyanazon a távon, mint a suli 30 km/h körüli átlagot elérni, városon belül mégis ritkán jön össze a 25 km/h átlag. A valós időkülönbség még nagyobb, mert városon belül a lámpáknál állás is hozzáadódik az időhöz, amit a sebességmérő nem számol bele. A kereszteződések, forgalom, zebrák, lámpák ilyen sokat levesznek. Ugyanezért fárasztóbb is városon belül menni. Ha a táv jelentős része városon belül van, akkor erre számíts.

Teleszkóp-merev villa kérdésben az én tapasztalataim különben se relevánsak, csak annyiban, hogy ilyen távon egy idő (mondjuk pár hónap) után minden fölösleges energiazabáló az agyára megy az embernek. Ezen kívül nekem 2-3 perc nyereséget jelent, hogy leviszem a bringámat egy lépcsőn (nem pedig megkerülöm a háztömböt). Egy teleszkópos biciklivel ez is nehezebb lenne. Persze fiúknak ez lehet, hogy nem lenne akkora probléma.

2011. szept. 26. 07:20
 9/11 anonim válasza:
Intersport áruház,Taifun cross spider,első teleszkóp.Mindennap használom,elégedett vagyok vele.
2011. szept. 26. 17:28
 10/11 anonim ***** válasza:

mindenképp trekking vagy cross bringa kell neked, én tudom ajánlani a Kross bringákat, jó ár-érték arányúak és lengyel barátaink gyártják. :)

[link]

Ezzel enyhébb terepen is elmész, de aszfalton sincs nagy gördülési ellenállás. A 28-as kerekekkel pedig a 25-30-as átlagsebesség normál időjárási körülmények között erőlködés nélkül tartható. Túraszett van rajta és Shimano tárcsafékek, nem lesz vele gond. Nagyobb túrákat is simán bírná.

2011. szept. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!