A bicikli alkatrészek miért vannak ennyire pofátlanul túlárazva?
Venni akartam egy kormányt, és ami nem a leggagyibb anyagból van, az 20 ezer forint, a gagyik pedig 4-5 ezer.
A decathlonban a legolcsóbb túrabot 5 ezer, a legerősebb aluból készült pedig 7 ezer forint. Szóval nem értem, hogy mi indokolja a hatalmas árkülönbözetet, egy túrabotot sem nehezebb legyártani, mint egy szaros kormányt...
17!
- A boxer motor szar!!!
- A Porsche is használja.
- EZ NEM ÉRV az ellen, hogy szerintem szar! Hol van hozzám képest a Porsche?!
20:
Amúgy ugyanez igaz a botokra is. Extrém használatra sokan kifizetik a 80 ezres botot, mert olyan helyekre mennek fel, ahol számít, hogy 300 gramm helyett csak 150 gramm a darabja, és a könnyűség mellett strapabírónak kell lennie. Meg összehajthatónak, hogy kényelmesen eltehető legyen mikor nem kell,mert mondjuk mászik az illető. És nem meglepő módon ezek is karbonszálból vannak, és nem alumíniumból, mint a 7 ezres Decathlonos. Ami egyébként amellett hogy nem magas minőségű, csavaros kialakítású, ami könnyű túráknál is lehet problémás, de téli túránál vag gleccseren problémás, mert simán kibontod a hóba, jégbe szúrva, aztán taknyolsz egyet, ahogy összecsukódik.
22.: De azt mondd már el, hogy mitől felső kategóriás a 26 ezres kormány? Csak azért, mert 7075-ös aluból készült? Vagy mi miatt? És miért kéne a 80 ezres botokkal összehasonlítanom? A legolcsóbb 7 ezer forintos bot is ugyanolyan anyagból készült, mint a 80 ezres, 10-szeresnél is nagyobb az árkülönbség. Akkor ilyen erővel legyen 200 ezer forint egy szar bicikli kormány? Kormányoknál vajon miért nincsenek ilyen sokszoros árkülönbségek?
Írtál még olyasmit is, hogy a jó cuccoknak garantáltan meg kell tartaniuk, és minősítésük van. Hát figyelj, a 26 ezres kormányok nem garantálnak semmit sem, ez a 135 eurós rendelkezik minősítéssel [link] . Szóval akkor ott tartunk, hogy az alsó kategóriás kormányt hasonlítottam össze az alsó kategóriás túrabottal.
25:
De nem mondtam, hogy felső kategóriás a 22 ezres kormány. Csak te hasonlítgattad ehhez az alsó kategóriás botot. Mert a 7 ezres az alsó kategóriás bot.
Nem, nem ugyanolyan anyagból készül a 7 ezres és a 80 ezres bot, csak bsztál megnézni a linket.
És ott volt a 16 ezres Decathlonos bot is, ami lehet hogy hasonló anyagból készült, mint a 7 ezres, csak teljesen más a kialakítása, mert az egyik hajtogatós, a másik csavaros.
De eleve értelmetlen az összevetésed, mert két teljesen eltérő célú eszközt vetsz össze, teljesen eltérő merevséggel illetve dinamikával, az aluminiumon kívül eltérő anyaghasználattal és összességében is eltérő anyagmennyiséggel, eltérő tervezési szempontokkal.
Éa még így is mindegyikből van az olcsótól a középkategórián át a felső kategóriáig mindenféle, te meg azon pattogsz, hogy miért 22 ezer az a kormány, ami jobb mint a 7 ezres. Holott botból is van az 5 és 7 ezresen túl 10, 20, 30, 50, 80 ezres is. Igényektől függően.
26.: Igen, nem ugyanolyan anyagból van, nem néztem meg a linket, igazad van!
Még délelőtt nézegettem botokat, és mintha úgy láttam volna, hogy 70-80 ezer körül is van 7075-ös aluból készült bot!
Na de mindegy is, a lényeg az volt, hogy az alsó kategóriás kormányokat miért nem tudják 7075-ös aluból elkészíteni egy kicsivel drágábban? Ha lenne az is 7 ezer, egy szót nem szólnék. Ha a 7075-ös túrabotot 2 ezerrel drágábban tudják adni, akkor a kormányt miért nem, miért kell 5-szörös árat elkérni? És itt nem arról van szó, hogy a jobb anyag valamivel erősebb, és kicsivel könnyebb, hanem összességében véve majdnem dupla olyan erős!
#27!
Hányszor írjuk le, hogy megértsd: Egészen más anyagmennyiség van a kettőben, egészen más erőhatásokat kell kibírniuk.
És ebből következik, hogy más költségei vannak a tervezésnek és más a gyártástechnológia.
28.: Én csak azt mondom, hogy ugyanaz a kormányt lelehetne gyártani gyártani jobb anyagból is. 7075-ös aluból a 6061 helyett. Na jó, akkor megkérdezem, miért lenne nehezebb jobb anyagból készíteni, és mi indokolná, hogy többszörösébe kerüljön emiatt?
Amúgy lehet, hogy nem te voltál az, akinek címeztem a jelentgetős választ. Volt egy szintén 4 pipás illető. Ha nem te voltál, akkor elhiszem neked, ennyivel lezárhatjuk, nem? Akinek szólt, az úgyis tudni fogja, bár nem hiszem, hogy lenne gerince kommentelni megint.
Veszekedtek itt a semmiről... de az a helyzet, hogy a 20.000ft-s kormány nem drága...
Nincs 50euro basszus...
3óra munkabérem...
Nem felvágásból de basszus... az ilyenek mint te szavazzátok meg újra meg újra a kizsákmányoló rendszert abba a rohadt országba...
Ahelyett, hogy kihúznátok a fejeteket a seggetekből, rinyáltok itt nyamvadt 20000ft-n, hogy az milyen rohadt sok pénz...
Rohadt szánalmasak az ilyen emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!