A bicikli alkatrészek miért vannak ennyire pofátlanul túlárazva?
Venni akartam egy kormányt, és ami nem a leggagyibb anyagból van, az 20 ezer forint, a gagyik pedig 4-5 ezer.
A decathlonban a legolcsóbb túrabot 5 ezer, a legerősebb aluból készült pedig 7 ezer forint. Szóval nem értem, hogy mi indokolja a hatalmas árkülönbözetet, egy túrabotot sem nehezebb legyártani, mint egy szaros kormányt...
Túrázóként, hegymászóként mondom, hogy totálisan rossz az összevetésed.
Először is lehet hogy egy Decathlonos pár bot 5-7 ezer, de még a legdrágább Decathlonos is az olcsó kategória. Egy alap Black Diamond bot 30 ezertől kezdődik, ha pedig kimondottan könnyű bot kell, akkor határ a csillagos ég, 50-60 ezer simán van egy könnyű, hajtogatható bot.
Másrészt azért is rossz az összevetésed, mert a túrabotok nem biztosító és nem is mászó eszközök, tehát a gyaloglás segítésére van, de nem garantálják szabványok, hogy ha botra támaszkodsz egy szakadéknál, akkor az meg is fog tartani. Ezzel szemben egy kormánynak el kell bírnia bizonyos erőhatást. Ha valamivel a túrázás világában össze lehetne vetni a kerékpár alkatrészeket, az a jégcsákány, mert annak kell megfelelnie bizonyos szabványoknak (konkrétan B vagy T). A jégcsákányból meg a Decathlonos is 25-30 szertől kezdődik.
A túrabot és a kormány között azért óriási külöbség van. Pláne egy 5000-es túrabot meg egy 20k-s kormány között.
Menj el egy felkapottabb túra végpontjára amikor sokan vannak és nézd meg mennyi ilyen 5000-es botot dobálnak el az emberek a kukákba. Annyit bír.
A kormány jóval vastagabb, jóval komolyabb erőhatásokat kell elviselnie és sokkal biztonságosabbnak kell lennie. Ha a kormány törik biztos a komoly sérülés, de ha mondjuk 50 kmh-nál donbon lefelé törik akkor kb biztos halál.
Ha akarod akkor rakj be egy túrabotot a stucniba, de valószinüleg már attól össze fog roppanni ha rendesen lehúzod a csavarokat.
7:
3-as vagyok. Az a baj, hogy még mindig körtét vetsz össze almával. Szart is tudsz venni drágan, ha igyekszel, de amúgy a Decathlonos túrabot attól még alsó kategória. Nekem van egy, a csatos változat, és elégedett vagyok vele, úgy mondom ezt, de ismerem a korlátait. De egyetlen túrabotot sem lehet strapabírásban összevetni egy jó minőségű kerekpár kormánnyal, mert mint írtam, nem kell akkora erőhatást elviselnie a túrabotnak, mert ezek a mozgás segítésére vannak, nem biztos támasztéknak.
De úgy általában baromság, amit írsz, mert a jó minőségű túracuccok sem olcsók. Az olcsó Decathlonos túracuccokat meg vesd össze az olcsó Decathlonos kerékpáralkatrészekkel.
8.: "Az olcsó Decathlonos túracuccokat meg vesd össze az olcsó Decathlonos kerékpáralkatrészekkel."
Az olcsó decathlonos túrabot is a legjobb minőségű alumíniumból készült, ami az acél erősségével ér fel, míg az olcsó decathlonos kerékpáralkatrészek a leggagyibb aluból vannak, amik fele, harmad olyan teherbírásúak. A biztos támasztékos példád pedig azért nem áll helyt, mert azoknál a cuccoknál az extra árat a minőség ellenőrzés miatt kell kicsengetned, és nem önmagában az anyagminőség miatt. De most látok az ebike.hu-n 19 ezerről 5 ezerre leárazott FSA kormányt, és az is a leggagyibb anyagból készült, ha ez nem lehúzás, akkor mi?
"legjobb minőségű alumíniumból készült, ami az acél erősségével ér fel"
Aki ilyen sületlen baromságot képes leírni, azzal ogazából kár is vitázni bármin... úgysem vagy azon a szinten, hogy bármit felfogj abból amit mondunk...
Ha drága, ne vegyél kormányt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!