A bicikli alkatrészek miért vannak ennyire pofátlanul túlárazva?
Venni akartam egy kormányt, és ami nem a leggagyibb anyagból van, az 20 ezer forint, a gagyik pedig 4-5 ezer.
A decathlonban a legolcsóbb túrabot 5 ezer, a legerősebb aluból készült pedig 7 ezer forint. Szóval nem értem, hogy mi indokolja a hatalmas árkülönbözetet, egy túrabotot sem nehezebb legyártani, mint egy szaros kormányt...
8:
Nem akarod éeteni. A legdrágább bot sem adja azt a merevséget, mint egs kormány, mert nem az a feladata. Amellett, hogy a 7 ezres Decathoonos botnál vannak jobb minőségűek, a csúcskategóriánál azt fizeted meg, hogy könnyebb. Menj be egy túrabotba, és fogj meg egy felső kategóriás botot, érezhető lesz amiről beszélek.
Egyébkénr már az alapállításod sem igaz, mert a legdrágább Decathlon sajátmárkás bot nem 7 ezer, hanem 17 ezer Ft:
Ugyanott a Black Diamond egyik alap, nem könnyű hajtogatós botja 30 ezer.
És itt egy felső kategóriás bot, ami jelentősen könnyebb:
Egyébként mint írtam, nem rosszak a Decathlonos botok, ami nekem van az a csatos most 9 ezerbe kerül, jó ár-érték arányú. De ha te márkás, felső kategóriás bicikli kormányokkal akarod összevetni, akkor márkás, felső kategóriás botokkal vesd össze. És attól hogy ezek adott esetben ugyanolyan anyagból vannak, nem jelenti hogy ugyanolyan erősek, nem is az a cél a botnál, hogy törhetetlen legyen, a bot egy hajlékony dolog, a kormány meg merev.
14.: Ti nem akarjátok felfogni, hogy miről beszélek. Aztán amikor megcáfolom a hülyeségeiteket, mindig hoztok valami újabb baromságot, mint pl. a súly.
Annyi a lényeg, hogy van egy olcsó 5 ezres túrabot, és 40%-al drágábban, 7 ezer forintért olyat kapsz, ami az egyik legjobb minőségű aluból készül, ami erősségre az acéllal ér fel. Ehhez képest a 31.8-as kormányból a legolcsóbbak 5 ezer körül vannak, de fos minőségű anyagból vannak, miért nincsen jó minőségű anyagú 7 ezer körül? Ahogy néztem, még 20 ezer fölött is bőven vannak olyanok, ami a szar 6061-es anyagból készülnek.
Az összerakosgatós botok, meg a mindenhol kikönnyített botok nem tudom hogy jönnek ide.
#14!
Arról beszélsz, hogy nem értesz hozzá.
A Rithey Comp kormányok is 6061-es ötvözetből készülnek. Igen, ez a Rithey termékpaletta alja, de egy kifejezetten neves gyártóról beszélünk. Nála is a prémium kategória készül 7050-es ötvözetből (vagy karbonból). Az elu kormányok 90%-a 6061-ből készül.
A súly (tömeg) az egyik legfontosabb paraméter egy sporteszköznél.
Továbbra sem érted, hogy erőhatásokat kell elviselni egy túrabotnak és mást egy kormánynak.És azt sem érted, hogy ha az olcsó túrabotod megbicsaklik, akkor csakbosszankodsz és kidobod, ha a kormányod, akkor magadat kukázod.
14:
Qzt a 7 ezres botot két kézzel össze tudod törni, próbále meg azt a 20 ezres kormánnyal.
Totálisan fals az összevetési alapod, amikor alsó kategóriás botok árát veted össze közép- és felsőkategóriás kormányokkal. Felsőkategóriás botokkal már nem jön össze a matek.
Aluminiumból meg acélból pedig sokféle ötvözet van, sokféle mennyiségben, vastagságban, totál fals ez az összevetésed is úgs, hogy random bedobod hogy az is alumínium. Nem, a túrabotoknak eleve nem akkora a szakítószilárdaága, mint a kerékpár kormányoknak.
És sokadszorra írom le, a túrabotnak nem is feladata, hpgy atestedet minden helyzetben megtartsa, ha ilyen összevetést akarsz, akkor jégcsákánnyal hasonlítgasd a kerékpár kormányokat, mert azok merevek, nem hajlanak és legalább 3000 newton erőhatást el elviselnek, valamint a tüskéjük a bot tüskéjével szemben biztonságosan leszúrható, botnál alapszabály hogy ne bízz a leszúrásban, főleg ha hótányér is van, mert lehet hogy épp az tart téged.
15.: Én nem értek hozzá?? Egy vicc vagy, ember! Múltkor még azt is megcáfoltad, hogy 7075-ös alumínium felér az acélok erősségével. Aztán amikor belinkeltem, hogy még a közepes minőségűeket is veri, akkor mit csináltál?? Elkezdtél sértegetni, meg könyörögni a moderátoroknak, hogy tiltsanak ki! Csak mert az egód nem bírta elviselni, hogy észérvekkel bebizonyították az agymenésed ellenkezőjét! Na ennyit rólad, meg a hozzáértésről...
Annyi az érvelésed, hogy a ritchey is használ 6061-et. És szerinted használja őket bárki is extrémebb célokra? A túrabotos példádról meg csak annyit, hogy túráztál te már rendes hegyen valaha?
16.: Én csak azt próbálom elmagyarázni, hogy a számodra alsó kategóriás botok is jó minőségű anyagból készülnek, ez a kormányoknál meg nincs így. Bikepro-n a legolcsóbb 7050/7075-ös kormány 26 ezer forint, míg a 6061-esből 5 ezer.
Ha kézzel is összetudod törni a 7075-ös túrabotot, akkor a 6061-es szerinted mit bír?
18:
Mert valószínűleg kerékpárnál nagyobbak az igényeid mint túrázásnál, túrázásnál elég nekd a belépő szintű bot. Mariska néninek aki a boltba jár a falubike-jával, elegendő az olcsó kerékpárkormány.
Az összevetésedeg továbbra ia fals, hogy az aluminiumot veted össze, mert a bot és a kormány nem egyforma vastag, az egyik rugalmas, a másik merev, az egyik üreges, a másik jellemzően tömör, éa teljesen más a kettő célja.
A hobbi cuccok meg minden hobbiban drágák, bringázásnál és túrázásnál is, és mindkettőnél kaphatóak alkalmi célú, olcsó felszerelések is. Az egyiknél elég neked az olcsó, a másiknál nem.
#17!
Nem találtál el. Nem próbáltam senkit sem letiltani azért, mert hülye. :D
Azt mondani egy vázanyagról, hogy "erősség" már eleve bizonyítja, hogy fogalmatlan vagy. Ezernyi paraméter vagy egy váznak vagy alkatrésznek és senkit nem érdekel az "erősség", ha a másik "erőssége" is bőven megfelel, határértéken belül van.
Miért nem veszel acél kormányt? :DDD
Aki extrém használatra vesz kormányt, az nem lepődik meg azon, hogy 20e egy kormány. A Rithey WCS Trail Rizer kormány 74 EUR, ami neked már teljes elfogadhatatlan.
Ha neked a 20 forintos kormány nem fér bele, akkor a bringád sem lehet túl extrém, tehát sosem használtad olyan dologra, amihez erősebb kormány kellene.
Ma már amúgy mindenki karbont kormányt vesz, akinek számít a minőség.
Neked mi az extrém? Egyben két kör a Margitszigeten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!