Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bicajosok, nem irigykedtek az...

Bicajosok, nem irigykedtek az autósokra, akik a meleg kocsiban ülnek rádiót hallgatva, míg ti szétfagytok kint a hidegben?

Figyelt kérdés
nov. 11. 17:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
67%
Nem, mert ök nem olyan puhapötsüek mind az autósok. Mellesleg garantálom a javuk egészségesebb és jobb az immunrendszerük. Amúgy meg: a budapesti dugóban gyorsabb is.
tegnapelőtt 07:32
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
ja és: nem kell fél órát baxakodnia egy xaros parkolóért.
tegnapelőtt 07:33
 13/34 A kérdező kommentje:

Tegyünk tisztába néhány dolgot, mivel szerintem itt néhányan tévesen azt hiszik, hogy a biciklizéssel hozzájárulnak az egészségükhöz és ők jönnek ki győztesen:

1. Aki autóval járkál egész nap, az is tud mozogni egy edzőteremben, ahol legalább ideális a hőmérséklet, nem szélsőséges (nyáron légkondícionált, télen fűtött)

2. Aki biciklivel megy autók között, vagy mellett, annyi károsanyagot szív be, hogy szétrohad a tüdeje. Ne gondoljátok, hogy egészségessé tesz a kipufogógáz

3. Ennyi biciklizés még napi szinten sem tesz számottevő különbséget az edzettség és fittség területén

4. A mindennapi komfortérzethez a fűtött autóban jobb levegőt szívva, zenét hallgatva, nem fázva, vagy épp nyáron nem szétsülve sokkal jobb hangulattal él a célállomására az illető, mint akinek a biciklijén a korábban felsoroltakkal kell szívnia.

tegnapelőtt 10:48
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

A pontjaidból saját tapasztalatból mondom, hogy a 4-es nem így van. Amikor biciklivel megyek sokkal frissebbnek, sokkal jobban érzem magam, mint amikor autóval.

Ami az 1-es pontot illeti: ez így van, de a többség nem teszi meg.

3-as pont: kérdés, hogy kinél mennyi az ennyi.

Amúgy meg jellemzően, ha szabadidőmben sportolok, azt is kint teszem: futok, jégkorcsolyázok, túrázok. Sokkal jobban kitisztítja a fejemet, mint amikor teremben sportolok

tegnapelőtt 10:55
 15/34 Alex Fly ***** válasza:
100%

Nem. Ha irigykednék, akkor én is autóval járnék.

1. Nekem nem kell külön elmenni a konditerembe és fizetni (idővel és pénzzel is) azért, hogy mozoghassak, hanem ez alapból megvan a napi közlekedésem alatt...

2. Ez egy közkeletű tévedés: a jóvalagasabban ülő kerékpáros jóval kevesebb káros anyagot szív, mint aki a kocsijában keringeti az előtte haladó kipufogójából beszívott szmogot

3. Napi 10-15 perc mozgás már lényegesen sokat jelent az egészség és a fittség érdekében. Egyébként pedig pontosan annyit,amennyi időt mozogsz ahelyett, hogy a kocsidban ülnél.

4. Az én komfortérzetemre igen jó hatással van ez a kis mozgás; kiszellőzteti az ember fejét és feltölti...

tegnapelőtt 12:20
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, micsoda trollkéréódés. :D

Dehogyis, és nem is fázom, max közvetlenül indulás után 1-2 percig.

És te nem irígykedsz mikor állsz a dugóban, és akadálytalanul húznak el melletted a bringások? :)

Előnyök számomra az autóhoz képest: Nekem NEM kell külön pénzt és időt ráfordítva edzőterembe járni, bárhol le tudok parkolni, jobb a közérzetemm, nem kell fizetnem a benzint és az egyéb autó fenntartási költségeket, nem baszódom fel minden nap a dugókon és a parkolóhely hiányán, sokkal szabadabb vagyok mint autóval.

Tudod aki biciklivel jár még télen is, az nem kényszerből teszi ezt, haanem azért, mert szereti. Én ha megyek valahoval akkor az utazás nekem nem egy olyan dolog amin túl kell esni, hanem amit szeretek csinálni, és külön uticél nélkül is megteszem, még ilyenkor is. Pl a tegnap home office-os napom volt, így nem kellett volna kimozdulnom a kiényelmes lakásból, úgyhogy a munkanap végén bringára pattantam és letekertem 26 kilométtert szórakozásképpen.

Biztosan akdnak kivételek, de szerintem a bringázók jelentő többésge nem irígykedik. Sőt, én röhögni szoktam a dugóban álló autósokon mikor elhúzok mellettük és konstatálom magamban hogy nekem mennyivel jobb. :)

tegnapelőtt 13:25
 17/34 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos gondolat, hogy a biciklizés kiváltja az edzőtermi teljes testes edzést, csak kár, hogy a valóságtól annyira távol áll, hogy azt el sem tudjátok képzelni.
tegnapelőtt 13:39
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Te amúgy most itt arról szeretnél meggyőzni minket, hogy érezzük magunkat szarul amiért bringával járunk? :) Ha az volt a kérdésed a célja hogy megismerd a mi szempontunkat, akkor oké, megismerted. De most arról győzködni minket hogy autóval járni jó, bringával meg rossz, teljes mértékben felesleges. Mindenkinek mások a prioritásai. Neked az a fontos hogy szárazon legyél és melegben, nekem meg az hogy minél gyorsabban elérjem az uticélomat, minél rugalmasabb legyek, eleget mozogjak és mindez lehetőleg ne kerüljön pénzembe. Tehát neked az autó a jobb válsztás, nekem meg a bringa. Tényeg nem értem ezt a faszméregetést...

Egyébként meg senki nem azt mondta hogy önmagában egy kis városi bringázás felér az edzőteremmel, de attól még az is egészséges. Én pl képtelen vagyok edzőterembe járni, ellenben idén már letekertem majdnem 10 000 km-t, kicsattanok az egészségtől, és tk jól nézek ki. Nekem ez így jó, egy vékony lány vagyok, nem is akarok gyúrni járni.

tegnapelőtt 13:55
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

13:

1. De amíg én 40 perc alatt eltekerek a mubkahelyemre, az ugyanazon viszonylatban 1 óra lenne autóval. A konditeremhez ezen felül kellene időt biztosítani.

2. Elárulom: ha a városban vagy, ugyanazt szívod egész nap.

3. Nálam 2*40 perc. Ezen felül általában futok egy órát. Igenis, sokat számít a bringázás is. Ami helyett nem tudok más mozgást csinálni, mert nincs gyorsabb bejutási alternatíva.

4. Én tök jó hangulatban bringázok, de megértem, ha valaki inkább punnyadni szeret.

tegnapelőtt 18:07
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

17:

A teljes testes edzést a közlekedéssel töltött idődön felül csinálod. Aki bringával jár, az ugyanúgy megteheti ugyanezt, de veled ellentétben nincs rottyon az állóképessége sem.

tegnapelőtt 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!