Defektes lett a bicikli kerekem, mekkora belső jó bele?
A külsőre ez van írva: 47-622 (700x45-c-28x1 5/3x1 3/4), a felnire az, hogy cross28 622x19c. Amit vettem belső gumit arra az van írva, hogy (47/57-584) 27.5x1.75/2.125.
Ami fent van belső arra nem tudom mi van írva és csak akkor szeretném itthon lecserélni, hogyha amit vettem belső az jó lesz rá. Kívülről hozzámérve olyan kicsinek tűnik.
Kérek segítséget a válaszokban, köszönöm szépen.
"Ami fent van belső arra nem tudom mi van írva és csak akkor szeretném itthon lecserélni, hogyha amit vettem belső az jó lesz rá."
Annak mi értelme? Úgyse tudod használni! A jóég tudja hány defektet megcsináltam már ennek-annak, mindig kiszedtem a belsőt, aztán felírtam számot és úgy vettem az újat. Egyébként pont defektes az enyém is :-(
A külsőhöz kell venni a belsőt.
Ha 47-622-es a külsőd akkor ez legyen rajta a belsőn is.
A 622 a kerék átmérője, a 47 pedig a szélessége.
"Amit vettem belső gumit arra az van írva, hogy (47/57-584) 27.5x1.75/2.125."
Na ez pont nem jó bele, mert ez 27,5-es átmérőjű külsőhöz jó.
Egy példa hogy értsd.Az ETRTO méretet kell figyelni hogy szerepeljen a 47-622.Meg a szelep típusát, hogy milyet szeretnél, mert azt nem írtad le.
Hmmm kicsit talácstalan lettem, mert így vennem kell másik belsőt.
Köszönöm azért :)
Bicikliknél elég érdekesen vannak jelölve a kerékméretek. Pl. a 622-es átmérőt trekking bicikliken 28-asnak nevezik, montinál 29-nek, országútinál 29-nek vagy 700c-nek. De ez mind ugyanaz a méret.
559 = 26
584 = 27.5, 650B
622 = 28, 29, 700c
630 = 27 (ilyen nagyon régi országútikon van)
Leírom a tuti módszert: Bemész bringával egy bringás boltba és azt mondod, hogy ehhez kell belső. Ha nem tudod, hogy milyen kell, akkor leolvassák a külsőről és megkapod, ami kell.
Sosem árt jó méretet venni, de 29-es belsőt is bele lehet tenni egy 26-os kerékbe.
A neten sok helyen találsz ismerető/átszámító táblázatokat.
Ám ha neked egy számsor megkeresése és egyeztetése gondot okoz, akkor maradj a hagyományos vásárlásnál:
kiveszed a belsőt, elviszed a boltban, hogy :"ilyet tessék adni".
(kíváncsiság: a nem mérethelyes belsőt vajon minek vetted meg?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!