Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobabiciklizés után miért...

Szobabiciklizés után miért vagyok rosszul?

Figyelt kérdés

1 hete kezdtem a tekerést és szinte minden alkalom utàn az ájulás kerülget .Szédülök ,zsibbadok,mozdulni alig merek..

Mitől lehet ez?

Már előre fèlek a következő alkalommal mi lesz.

szept. 5. 06:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
leesik a vércukrod
szept. 5. 06:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valamit rosszul csinálsz, valószínüleg eleve koplalsz, ehhez a magasabb fizikai teljesítmény (túl gyors vagy erös fokozatra állított készülék) miatt kifogy belöled az energia, CH-hiányod lesz.
szept. 5. 08:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Sajnos koplalok igen.Egy tavalyi műtét óta alig bírok megenni valamit.Jórészt zöldségen,pirítóson,Győri édes kekszen élek.Valami miatt mégis hízok,emiatt is kezdtem bele a biciklizésbe.

Lehet ezt így csinálni?Mi a megoldás,hogy ne legyek rosszul?

szept. 5. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem első körben helyre kéne tenni az étkezésed, mert amit írsz az gyakorlatilag csak szénhidrát, fehérjét és zsírt is kellene fogyasztani. Nem csoda hogy rosszul vagy és az sem hogy hízol ilyen egyoldalú étkezés mellett.
szept. 5. 08:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Pirítós, győri keksz... szerinted mitől hízol? CSak szénhidrátot eszel, semmi fehérje...

Az étrendet szépen rendbe kell tenni. Ha kell, keress dietetikust!

Nekem tavaly pl. kivették az epehólyagomat. Mégis eszek mindent. A műtét előtti-utáni koplalás (volt vagy 48 óra) után elkezdtem üres rizzsel. Aztán üres rizs, borssal. Aztán rizs, céklalével. Rizs céklával. Céklás rizs, pirítós. Céklás rizs, pirítós, főtt virsli.... majd ugyanez kis mustárral. Sovány túró, édesítőszer, háztartási keksz. Ugyanez narancslekvárral... Pirítós, sovány sonka. Pirítós zala. Pirítós, margarin, sonka...

Mindig csak egyetlen új összetevő, hogy tudd, hogy melyikre reagálsz rosszul. Egy hét után káposztaágyon sült oldalast sütött becses nejem... na, azt még nem mertem, nekem rá volt dobva két szelet karaj! :)

szept. 5. 09:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nekem is az epehólyagomat vették ki,azóta nem tudok semmit enni,de már nem is merek..
szept. 5. 09:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elmondták a kórházban hogy mit ehetsz. Nálam legalábbis járt dietetikus aznap amikor elengedtek. Rengeteg mindent lehet enni epésként is.

Azért esel szét mert nincs energiád, keveset és nem jól, nem jót eszel.

szept. 5. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Így van, én pl 4 oldalas menüt kaptam, hogy miket és hogyan lehet enni. Nyilván a zsírterheléssel kell vigyázni, mert a máj termeli az epét, ami a zsíremésztést nagyban megkönnyíti, de nincs egy ideiglenes raktár, ahonnan egyszerre nagyobb mennyiség is tudna ürülni.

Ehhez viszont hozzá lehet szoktatni a szervezetet, sőt, nagyon sok esetben maga az epevezeték öblösödik ki, és működik egyfajta pót-epehólyagként. Szóval próbáld ki az óvatos, elemenkénti visszavezetést, főleg a zsíros kajákkal vigyázz, meg ne fűszerezd először nagyon intenzíven. A szervezeted jó eséllyel hozzászokik.

Ráadásul a zsírhoz sikerült már most hozzászoktatni a szervezeted. A pilótakeksz tömegének negyede zsír... Az igazából baromi sok.

szept. 5. 10:09
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
48%
Győri édes kekszet azonnal hagyad ki.
szept. 13. 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!