Miért vesznek fel sisakot a bringások városon kívüli kerékpárúton?
Te nem hordtad a sisakot, pedig lehet, hogy hasznos lett volna! Látod, megtörtént a baj, és most ilyen hülyeségeket kérdezel...
Én napi 25 km-t megyek, főleg nyáron, árnyék lényegében nincs. Van egy fehér sisakom. Sokkal jobb, mint a sötét hajam.
Megyek általában 28-30-al. Egy akkora sebességű esésnél nem kábítom magam, hogy majd egy judo gurulással kigurulom. (Pedig már kétszer szálltam le így bicajról, és működött a judo-edzéseken ösztönné vált gurulás, karc nélkül álltam fel, de az mindkét alkalommal fele ekkora sebességnél történt.) Emellett az út mellett lehet padka, kő, bot, üveg, lökhárító, korlát, akármi... lehet, hogy pont a sisak fogja majd meg.
Belógó ágakat, gallyakat gond nélkül lebuksizom. Az egy jó kérdés, hogy az ingatlanok tulajdonosai miért engednek bármit belógni 2 méter alá akár forgalmas gyalogos-kerékpáros úton is, de attól még ott vannak. Néha szembe is jönnek. Sisakkal nem gond.
Nyilván véd nap ellen is nem csak balesetkor.
Mindig hordom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!