Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért vesznek fel sisakot a...

Miért vesznek fel sisakot a bringások városon kívüli kerékpárúton?

Figyelt kérdés
A fejük megsül, veszély ott nincs de ha lenne akkor se ér sokat.
aug. 21. 07:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Te meg nem álltál fejre.
aug. 21. 07:22
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Egy jól szellőző sisakban nem sül meg a fejed, ellenben véd a leégéstől, a napszúrástól és a bogaraktól. És nem csak városon kívül, hanem mindig. Én azokat nem értem, akik sisak nélkül közlekednek. Biciklin a sisak pont ugyanaz, mint autóban a biztonsági öv. El se indulnék nélküle.
aug. 21. 07:30
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Mi az, hogy nem véd sokat? Megvéd attól, hogy a hátralévő életedet agysérült zombiként éld le.
aug. 21. 07:31
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
3-as: a kérdezö most sincs messze ettöl a szinttöl a kérdése alapján
aug. 21. 07:53
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Jó sisakom van, nem sül meg a fejem. Lehet sose lesz szükségem rá, de az is lehet, hogy az életemet menti meg. Nem ülök sisak nélkül bringára.
aug. 21. 07:57
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
50 éve ugyanezt mondták sokan motor esetén is, minek a bukósisak, nem véd semmit - ma meg alap
aug. 21. 08:01
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Mert több eszük eszük van mint neked.
aug. 21. 09:15
 8/16 anonim ***** válasza:
18%
A biciklis sisak amivel 50-el is lehet tekerni országúton, miért nem felel meg a kismotorra amivel csak 40-el lehet maximum.
aug. 21. 09:58
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

Te nem hordtad a sisakot, pedig lehet, hogy hasznos lett volna! Látod, megtörtént a baj, és most ilyen hülyeségeket kérdezel...

Én napi 25 km-t megyek, főleg nyáron, árnyék lényegében nincs. Van egy fehér sisakom. Sokkal jobb, mint a sötét hajam.

Megyek általában 28-30-al. Egy akkora sebességű esésnél nem kábítom magam, hogy majd egy judo gurulással kigurulom. (Pedig már kétszer szálltam le így bicajról, és működött a judo-edzéseken ösztönné vált gurulás, karc nélkül álltam fel, de az mindkét alkalommal fele ekkora sebességnél történt.) Emellett az út mellett lehet padka, kő, bot, üveg, lökhárító, korlát, akármi... lehet, hogy pont a sisak fogja majd meg.

Belógó ágakat, gallyakat gond nélkül lebuksizom. Az egy jó kérdés, hogy az ingatlanok tulajdonosai miért engednek bármit belógni 2 méter alá akár forgalmas gyalogos-kerékpáros úton is, de attól még ott vannak. Néha szembe is jönnek. Sisakkal nem gond.

aug. 21. 10:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván véd nap ellen is nem csak balesetkor.

Mindig hordom.

aug. 21. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!