Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Városban, sík, jó minőségű...

Városban, sík, jó minőségű kerékpárúton/sávban, ti kb milyen sebességgel szoktatok közlekedni?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nálunk viszonylag szűkek a kerékpárutak/sávok. Ahol kerékpár út van, ott sincs oda-vissza sáv egymás mellett, hanem ketté van sokszor bontva az út két oldalára. Így csak egy 40-50 cm széles aszfaltcsík van. Két bicikli nem fér el egymás mellett. Előzni meg így elég nehéz, le kell menni hozzá a fűre.

Ahol az út szélén van felfestett kerékpársáv, szintén elég keskeny. Előzéshez le kellene menni a sávról és elég forgalmas az út.

Így sokszor kénytelen vagyok mások tempójához alkalmazkodni. Mielőtt kapom a leugatást, nincs ezzel semmi baj, mindenki olyan tempóval halad, mai kényelmes neki. Nem szoktam senkinek beszólni emiatt vagy a nénikéjét emlegetni. Alapból nem vagyok egy idegeskedő típus, ilyen miatt meg pláne nem vagyok az.

Ami érdekes ezzel kapcsolatban, hogy úgy veszem észre, hogy a nagy többség ilyen 10-12-15 km/h körüli nyugger tempóra áll be. Legyen az tényleg öreg piacra járó papa, vagy fiatal egyetemista csajszi.

Én már inkább lassan középkorúnak számítok, ráadásul dagadt is vagyok mint a disznó. Meg egy sima trekkingem van. Munkába is sokszor biciklivel járok, így nem szándékozom nagyon megizzadni. De ha nincsenek előttem nem esik nehezemre a 30-35 km/h-s tempó. Egyáltalán nem megerőltető.

Ezért merült fel bennem, hogy megkérdezzem, hogy ti városban milyen sebességgel közlekedtek általában? Mi az ami még kényelmes?

2023. nov. 11. 13:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%
Azért egy strava linket megnéznék arról a 30-35-ről, ami nem megerőltető és meg se izzadsz... Valószínűleg nem pontos az órád.
2023. nov. 11. 14:07
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Mikor munkába megyek, 20-25 km/h-val haladok, ha nincs semmi akadályozó, lassító tényező. De függ attól is, hogy milyen időjárás van, nyári melegben inkább 20 km/h, vagy néha akár alatta, hogy ne izzadjak meg, télen meg inkább gyorsabban. Meg van az a szembeszél, amikor 15 kmh is megerőltető.

Amúgy trekking bringával járok, de eléggé nehéz egy darab. 30 km/h ezzel a bringával már nagyon megerőltető, pedig sportos vagyok, heti 100 km bringa, 60-70 km futás plusz mászás, erősítés.

2023. nov. 11. 15:55
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

Én is csak olyan 20-25 között megyek a városban, pedig elég gyakorlott vagyok, évi 6-8e km-et letekerek és jó bringáim vannak.

Azért egy trekkingel a 30-35 kényelmes tempóként elég hihetetlen... Főleg ha még dagadt is vagy.

2023. nov. 11. 16:14
 4/18 anonim ***** válasza:
37%

Az enyém elvileg 14,2 kg. Nem tudom, ez mennyire számít nehéznek. Igaz, inkább cross-trekkingnek mondanám, mert pl csomagtartó meg ilyen sallangok nincsenek rajta. 28", elég jó áttételezéssel. Az előző biciklimmel érezhetően lassabb voltam.

Nem több tíz km-t tekerek folyamatosan 35-tel. 6 km összesen a lakóhelyem és a munkahelyem közötti távolság. Ennyi nem erőltet meg. Tegnap hazafelé az eső miatt siettem, akkor jóval többet kitekertem, de az már valóban fárasztó volt. De ezek szerint csal a telefonomon lévő GPS... lehet. Akkor viszont a többiek se 10-15-tel mennek, hanem 7-8-cal ezek szerint...

2023. nov. 11. 16:16
 5/18 anonim ***** válasza:
49%
Ha 6 km-t tekersz egy 14 kilós trekkinggel 30-35-tel, akkor a földig fog érni a nyelved és szakadni fog rólad a víz akkor is, ha edzett biciklis vagy. Még Valter Attila is megizzadna kicsit. Valószínűleg az van, hogy néha felmegy a sebesség 35-re a GPS pontatlansága miatt (csak egyenletes sebességnél pontos, gyorsításnál, lassításnál sokat téved) és te úgy veszed, hogy végig annyival mentél, közben meg jó, ha megvan a 20-as átlag.
2023. nov. 11. 16:59
 6/18 anonim ***** válasza:
44%
Én NEM azt írtam, hogy az ÁTLEGSEBESSÉGEM 35!!! Azt még autóval is nehéz lenne városban tartani.
2023. nov. 11. 17:43
 7/18 MGéza ***** válasza:
41%

Oké, és miért két másik accal véded magad a saját kérdésednél? Inkább 25 körül van az 30-35, csak mérés nélkül te gondolod többnek, érzésre.

Kérdésre válaszolva: Nekem is van felvezetéskor vagy montin ülve olyan érzésem hogy megy 30-35 körül de az órára nézve tudom, hogy csak az érzékeim csalnak meg picit. Egyébként a kényelmes, haladós tempóm olyan 20-30 között változik oda-vissza mérve 5-6km távon, szélviszonyoktól is függ meg hogy mivel megyek: A magasabbat outival érem el, azzal az a kényelmes, de 3 bringám van, a traktorgumis 26 montival inkább az alsó határhoz közelítek.

Havi 400-800km között tekerek edzésszerűen, plusz a városi napi 2-8km használat.

2023. nov. 12. 15:51
 8/18 anonim ***** válasza:
38%

Mert mikor kiírtam a kérdést, véletlenül nem én voltam bejelentkezve, hanem valaki más a családból és nem vettem észre. Nem akarok az ő nevében írogatni. Mea culpa, ilyen nyilván itt mással még soha nem fordult elő, szórom is a fejemre a hamut.

Nyilván nem mérem. Ez ismeretlenül is, minden kétséget kizáróan megállapítható. Ha mást állítok, akkor nyilvánvalóan hazudok. Mert nincs jobb dolgom, minthogy ezzel szórakozzak.

De ha mérném is, sz@r az órám, sz@r a telefonomon is a gps és igazából csak 2 km-/h-val megyek és akkor is szakad rólam a víz és az életemért küzdve kapkodom a levegőt. Ez ugye egyértelmű...

Rendben, legyen így! Hiba volt itt kérdeznem, belátom. Itt csak a rosszindulatú fröcsögésre számíthat az ember. Nem tudom miért. Talán egyesek az életben átélt sérelmeiket így verik le másokon név és következmények nélkül. De tanultam a hibámból, többet nem fog előfordulni.

Jöhet a csak azért is lepontozás. Ha ezzel szebbé teszem a napotokat, jobb az egótoknak, örülök, hogy segíthettem. Hajrá!

2023. nov. 12. 16:50
 9/18 MGéza ***** válasza:
0%
Nem rosszindulatú fröcsögés, csak a saját tempóját mérés nélkül rendszerint túlbecsüli az ember, velem is megesik, mert egész más visszajelzéseket kap a géptől más-más kerékpáron ülve az ember. Régen egyszerűen órával mértem: 120mp/km az 30km/ó tempónak felel meg, elhaladtam az egyik zöld km jelző mellett, ha 2 perc fölött voltam akkor az nem volt 30, hiába éreztem én annyinak.
2023. nov. 12. 17:06
 10/18 anonim ***** válasza:
65%

#6!

Tisztázzunk pár dolgot!

1. Nem az átlagodat írtad, hanem ezt: "nem esik nehezemre a 30-35 km/h-s tempó". Viszont nem is azt írtad, hogy fel tudsz gyorsulni egy pillanatra 35-re. Amit írtál, az pontosan azt jelenti, hogy folyamatosan tudsz menni 35-tel.

2. Ha folyamatosan mennél 35-tel, akkor lenne városban 30-as az átlagod.

3. Biztosan nem mész folyamatosan 35-tel egy trekkinggel. 25 km/h-hoz kb. 100 W kell, 35 km/h-hoz kb. 220 W kell. Nem lehetetlenség, ha előtte pár évet versenyszerűen bringáztál. De dagadtan ez mission impossible.

4. Ha 6 km-t tekersz városban, akkor könnyen lehet, hogy az út felében a telefon még csak keresi a műholdakat, tehát totál pontatlan lesz a mérés.

5. Jöhet a Strava link!

2023. nov. 14. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!