Városban, sík, jó minőségű kerékpárúton/sávban, ti kb milyen sebességgel szoktatok közlekedni?
Azért kérdezem, mert nálunk viszonylag szűkek a kerékpárutak/sávok. Ahol kerékpár út van, ott sincs oda-vissza sáv egymás mellett, hanem ketté van sokszor bontva az út két oldalára. Így csak egy 40-50 cm széles aszfaltcsík van. Két bicikli nem fér el egymás mellett. Előzni meg így elég nehéz, le kell menni hozzá a fűre.
Ahol az út szélén van felfestett kerékpársáv, szintén elég keskeny. Előzéshez le kellene menni a sávról és elég forgalmas az út.
Így sokszor kénytelen vagyok mások tempójához alkalmazkodni. Mielőtt kapom a leugatást, nincs ezzel semmi baj, mindenki olyan tempóval halad, mai kényelmes neki. Nem szoktam senkinek beszólni emiatt vagy a nénikéjét emlegetni. Alapból nem vagyok egy idegeskedő típus, ilyen miatt meg pláne nem vagyok az.
Ami érdekes ezzel kapcsolatban, hogy úgy veszem észre, hogy a nagy többség ilyen 10-12-15 km/h körüli nyugger tempóra áll be. Legyen az tényleg öreg piacra járó papa, vagy fiatal egyetemista csajszi.
Én már inkább lassan középkorúnak számítok, ráadásul dagadt is vagyok mint a disznó. Meg egy sima trekkingem van. Munkába is sokszor biciklivel járok, így nem szándékozom nagyon megizzadni. De ha nincsenek előttem nem esik nehezemre a 30-35 km/h-s tempó. Egyáltalán nem megerőltető.
Ezért merült fel bennem, hogy megkérdezzem, hogy ti városban milyen sebességgel közlekedtek általában? Mi az ami még kényelmes?
Én csak pár éve bringázom, 40 éves nőként, tehát gondolhatjátok hogy nem én vagyok a leggyorsabb a gáton... De azért letekerek évi 6-7e km-t, szóval edzésben vagyok.
Az outimmal kb 28-30 a kényelmes tempóm, a fitnessel 24-25, a trekkingel pedig 21-22. Nem átlagsebesség, tempó.
De még így is, ha megyek pl a BuBán az outival, csak néhány nagyon sportos fiatal outis előz meg, esetleg 1-2 középkorú fazon a 2 millás Pinarello bringájával... Persze én is mentem már 30 felett a trekkingemmel, de nem városon belül, hanem olyan helyen ahol van tér kigyorsítani, és egy kis hátszél is kellett hozzá. És nem volt könnyű, taposnom kellett mint állat.
Ezért is olyan nehéz elhinni hogy egy dagadt forma városon belül 30-35-öt megerőltetés nélkül kiteker a trekkingjéből... Ez tuti hogy nem a kényelmes tempód, ne haragudj de nem hiszem el. :)
Hát az említett tulajdonságú helyen 20-25.
De amerre járok, ott általában rossz minőségű a kerékpárút, így kevesebbel megyek rajta.
11-hez.
Igen,egy mechanikus trekking bringával a 30-35 km-es tempó nekem is soknak tűnik.Inkább 25-30 között tartom reálisnak,ha valaki edzésben van!
Nekem e-bike trekkingem van,azzal az átlagom 24-27 között van/ ez átlag!/és nem városban,inkább a BUBA-n.Városban a lámpák,és a zebrák miatt ez nem megy.
15
A 25-30 is sok, de az legalább elképzelhető, de ahhoz tényleg nagyon edzésben kell lennie az illetőnek. Városban meg még nehezebb, valóban. Szerintem inkább 20-25 között a reális, és ha nem túl gáz a forgalom, és ezzel jó esetben kijöhet egy 20-as átlag, de lehet még annyi sem. ;)
20-as átlagot lehet menni, mondjuk olyan helyen, mint a Szentendre-Budafok
budai rakparti kerékpárút. A forgalmi helyzetek(gyalogosok,zebrák) miatt nem nagyon lehet jobb időt menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!