Biciklizés közben támadó rovarok, mit lehet tenni?
Napnyugtakot sziktam biciklizni kint, a hőség miatt.
Lakott területet elhagyva, de még aszfaltos, jobb minőségű földúton, megtalálnak ilyen
Barna/fekete, kb. Fél centis rovarok, és csesztetnek. Utánam jönnek, belerepülnek a hajba, fülbe, nekem jönnek, mintha támadnának.
Semmit nem tudok tenni ellenük, iszonyatosan zavaró. Szemüveg, sapka nyilván van.
Követnek is vagy 100 méteren keresztül...
Az a baj, hogy bizonyos szakaszon nem tudok gyorsan menni, mert meredek emelkedő van, vagy nagyon köves, rossz minőségű út van.
Tavaly csak egy úton voltak ilyen rovarok, azt a szakaszt akkor elkerültem, de most már szinte mindenhol.
Brutálisan agresszívak.
Ha a szádba megy kiköpöd. Ha az orrodba megy kifújod. Ha máshova, akkor meg otthon a zuhany megoldja.
Ilyenkor ez van. Szokd meg.
Az hogy elhaladsz rovarok mellett, neked jönnek, rádrepülnek ideiglenesen az oké, elfogadott, ismerjük. Ők is a természet része, repkednek stb, keresztezed az útjukat.
De ezek a kis gci, valószínűleg kullancslegyek meg üldöznek és támadnak, és alig lehet őket lehagyni, ha sikerül, már jön is a következő csapat.
Eddig nem nagyon találkoztam velük, tavaly tűntek fel.
Persze megfelelő védekezés rendben, de még este is 30-35 fok van, így kicsit meg vagyok lőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!