Mitől durran ki a belsőm?
Én megveszem a legegyszerűbb pvc felniszalagot, középvonalban ráteszem, majd szigszalaggal körbetekerem 2×. Na de a lényeg, hogy első körben a szalag jobb oldalát ragasztom oda a felnihez, második körnél pedig a bal oldalát. Így a közepén 3 réteg lesz és a szalag se tud felkunkorodni, se elmozdulni. Várok vele 1-2 órát, hogy a szigszalag összehúzódjon és beborítom hintőporral, hogy a visszahúzódot tszigszalag ragasztóját betömítse. Kilyukasztani a szelepnél. majd mehet rá a belső-külső, természetesen minden behintőporozva. 5 bar simán tudja anélkül, hogy begödrösödne a duplafalú felni a küllőfuratoknál. Ha leszedem, csak minimális ragasztó van rajta a felniszalag pedig újra visszatehető mert semmi baja nincs. Belső oldali defekt meg pláne nincs.
Persze lehet, hogy csak egyszerűen rosszul szereled a gumit és te lyukasztod ki.
Ez érdekes... Mikori belső? Nem régi és repedezett esetleg? Megfelel a ballonossága a külső ballonosságához? Elég széles és erős a felniszalag? Nincs valami szúrós vagy éles a külső oldalfalában vagy a pereménél?
Nekem akkor volt hasonló, mikor nem volt elég széles és erős a szalag a felniben, elöregedett vagy eleve rosszat raktak bele. Eligazgatva lefedte ugyan a küllőanyák furatait, de éppen hogy csak. Ahogy felfújtam, a belső elmozdította a felniszalagot és belenyomta a furatokba. Én is próbálkoztam szigszalaggal de az nem volt elég erős, idővel beszakadozott a furatok éles széleinél. Egy erős felniszalag ami rendesen kiér a felni oldalfaláig megoldotta a problémát.
"Én is próbálkoztam szigszalaggal de az nem volt elég erős, idővel beszakadozott a furatok éles széleinél."
Félreérted. Egy felniszalag mindenképpen van a keréken, egy vastagabb PVC szalag. A szigszalag CSAk a felniszalagot rögzíti, hogy ne csússzon el még véletlenül se. Enélkül simán el tud, ha "passzos" a széléig, akkor is, és soha nem fogod látni, hogy elmozdult-e szerelés közben, vagy sem.
Egyébként tökéletes az aldi-lidli féle fekete-szürke.csiricsáré színű széles téphető ragszalag is, de azt is 2 rétegben kell, vagy előbb a lyukakra kell "foltokat" tenni, majd utána az egészet körbetekerni egy méretre vágott szélességűvel. Ez a legolcsóbb és a legjobb minden közül, de leszedni nagyon szar és fullba borítja ragasztóval. Hintőpor természetesen erre is kell.
16-os, Mert nem jól csinálod!
A gumiszalagot felejtsd el, sehol e írtam. Az kalap xar és csak a szimplafalúhoz használható, de ott is csak akkor, ha tisztességes a küllőzés és lekerekített, lencsefejú a nipli, nem a manapság kapható.
A legolcsóbb PVC szalag tökéletes, de jobbról és balról körbe kell tekerni szigszalaggal, hogy ne csússzon el. 5 barig tuti, így a bringák 75%-hoz tökéletesen elég, a többi meg úgyis burzsuj.
Nem azt írtam, hogy csak szigszalagot tekerjen körbe, az ugyanis lóxart se ér.
A schwalbe szalagod kb az mint a lidlis-aldis ragszalag, csak sokkal de sokkal drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!