A trekking kerékpárnak miért nagyobb a hajtómű fogszáma mint az MTB-nek?
Figyelt kérdés
márc. 25. 16:25
21/32 anonim válasza:
és amikor trekkingel elmész nagyobb távolságot bejárni és országúthoz érsz akkor átülsz az országútira? Ha erdőbe-mezőre érsz akkor az mtb-re? ugye, hogy nem.
23/32 KareszKiss válasza:
Trekking: hosszabb távú túrázásra, nem annyira városi pár km tekerésre.. Akkor már számit a legnagyobb tárcsa is...
24/32 anonim válasza:
Nem az számít, hanem mindig a végáttétel.
25/32 KareszKiss válasza:
Tracking kerékpárral általában hosszú távon szoktak menni haladósan de mivelhogy a trackinget amatőrök használják az egy amatőr sport vagy kirándulás és nem profi sport ezért nem hajtanak profi sportolói sebessége át trackingel. Aki tracking-el jár akár napi 200 kilométert letekerni úgyhogy útközben meg meg megáll és nem versenyzik még száz másik kerékpárossal annak azért nem kell nagyon gyors pedál fordulattal szét izzadva magát tekernie mintegy túl de france-os versenyzőnek.
26/32 A kérdező kommentje:
25# A gyorsabb pedál fordulat miért is fárasztóbb mint a lassú de nagyobb erőkifejtést igénylő?
júl. 12. 13:33
27/32 KareszKiss válasza:
Nekem trekking 28" van. 181 cm/110kg.
48-38-28 bontható hajtómű.
11-34 fogaskoszorú.
3x8 sebesség.
Lassúnak tartom a bringát. 16 km/h átlag. Mindent kiprobáltam..Lehet, hogy én vagyok túl nehéz és nagy légellenállású?🙂
28/32 KareszKiss válasza:
A gyorsabb pedál fordulatnál azért az altest érintkezőpontjai sűrűbben dörzsölődnek jobban fájhatnak hosszabb távon hacsak nem minden ideális.
29/32 KareszKiss válasza:
Jó a gyorsabb pedál fordulat de legyen elég hatékony is logikus hogy nem kell akkor erő kifejtés hozzá mint egy kevesebb lassú pedál fordulathoz amelyiknél sokkal nehezebb tekerni avval nagyon ritkán szoktak csak menni az emberek
30/32 A kérdező kommentje:
Mindenesetre én lecseréltem a trekking bringámon a 48-38-28-as első hajtóművet mtb 42-34-24-esre, hátul pedig maradt a 7 fokozatú 14-28 lánceréksor és sokkal jobb így. Városban sokkal könnyebben kigyorsítok, dimbes-dombos környezeten pedig jóval könnyebben felmegyek az emelkedőkre mint a többi trekking bringás. A rövidebb végáttétel pedig csak nagyon ritkán okoz hiányérzetet, lényegében csak lejtőn lefele vagy erős hátszéllel tekerve érzem azt, hogy jó lenne még egy fokozat.
júl. 24. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!