Milyen márkájú kerékpár külső gumikat ajánlatok egy 28-as városi trekking biciklihez?
Continental Ride Tour
Olcsóbb kivitelben kb. ugyanaz a CST Salvo.
Ma már a rece sem akkora gond, vannak mikromintázatú külsők, azoknak sem nagy a gördülési ellenállása.
A 40-es és a 42-es külső között 2mm a különbség szélességben, mondhatni, elhanyagolható, ráadásul a tényleges szélesség (amit te mérsz) függ a nyomástól, a felnitől, szóval megeshet, hogy a 40-es a valóságban szélesebb a 42-esnél.
Defektvédelem sokfajta létezik, a sima pár mm-es plusz rétegtől a futófelület alatt a speciális kevláros védőrétegen át a különböző folyadékokig.
Az általam említett Ride Tour és Salvo gumikban egy plusz gumiréteg van a futófelület alatt, nagyjából ez a legegyszerűbb defektvédelem, de az a helyzet, hogy egyszerűen nem volt vele szúrásos-vágásos defektem, pedig tizenéve használom őket.
Ami a hátrányuk, hogy nehezek (a 42-es Ride Tour 800+g), viszonylag kemény az anyaguk, ezért kavicson vagy nedves aszfalton ésszel kell kanyarodni velük, és viszonylag hamar öregszenek, hajlamosak kirepedezni, illetve elég gyorsan kopnak. Maximum közeli nyomásra pumpálva jól gurulnak.
A Contact Urbant meg fogom nézni, ha azt tudja, amit ígérnek, jó külső lesz.
Még egyet tudok megemlíteni ami olcsó és elég jól defektvédett: Mitas(V66) Stop thorn ultimate. Viszont szintén nehéz, aránylag komfortos, de lassú, öreguras csalinkázásra való inkább.
#7: Én használtam Contact Urbant, 28-622 méretben. Gyors volt és 7,5 bar nyomáson nem pattogott annyira vele a gép mint a 36-os Ride Tourral.
Kérdező, e két méret között azonos gumikat feltételezve, nagyjából semmi különbség nincs.
Azt nem tudom, hogy az eddig használt Pegasusok defektvédettek voltak-e, de 13 év alatt nem volt egyetlen defektem se (kopogjam le😄), de lehetett tekerni is velük, tapintásra puhának tűnnek, és ha ráteszem a tenyerem, most is érződik, hogy tapadnak. Csak úgy harapták az aszfaltot🤣 A mintázata ehhez a Kendához hasonlított, amíg le nem koptak tükörsimára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!