Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen márkájú kerékpár külső...

Milyen márkájú kerékpár külső gumikat ajánlatok egy 28-as városi trekking biciklihez?

Figyelt kérdés
Szinte teljesen csak aszfalton használom, áprilistől novemberig, hobbi célra, olyan 15-25 kilométeres távokat szoktam tekerni. Eddig német Pegazus gumik voltak rajta, amikkel maximálisan meg voltam elégedve. Szívem szerint még nem cserélném le, megrepedezve nincsenek, de sajnos olyan mértékben elkoptak, hogy itt ott már kikandikál a vászon. Nem csúcskategóriára gondoltam, de gagyi se legyen. Árban kb. 6-7 ezer forintig. Kenda, Scwalbe, Continental ilyenek vannak, amik árban is megfelelnének. Melyiket válasszam ezek közül, vagy mik vannak még, amik szóba jöhetnének?

márc. 12. 20:44
1 2 3
 11/21 MGéza ***** válasza:
#10: Ezt én olyan városiasított monti guminak hívnám, mostanában gravel guminak nevezik a hasonlókat, de olyan meg nem nagyon van olcsó.
márc. 14. 09:07
 12/21 A kérdező kommentje:
Feleárban van, mint a Continental pl. Persze a két márka nem ugyanaz.
márc. 14. 09:17
 13/21 MGéza ***** válasza:
#12: Igen, de ha azt hiszed hogy a Continentalon csak a nevet fizeted meg és neked nem ér annyit, akkor nyugodtan vásárold meg újra ugyanezt.
márc. 14. 09:43
 14/21 anonim ***** válasza:
Az említett Mitas Stop Thorn gumit vettem a nyáron, elsősorban aszfalton való használatra. Elég nehéz, azt megéreztem, amikor lecserélték a régit, de már megszoktam és más problémám nincs vele. 6000 ft körül vásároltam.
márc. 14. 17:23
 15/21 MGéza ***** válasza:

Ez kb kétszer akkora költség a kerethez képest de már felső középkategória, nem pattog, tart minden sebességnél, komfortfokozata nagyon jó. Defekt sem nagyon lesz vele, feltételezem román területről akarsz vásárolni, illetve ott élsz, mivel ottani bolt kínálatát linkelted.

[link]

A nálam minimum szint, a Ride Tour, ami átszámolva 8k forint, határeset a kerethez képest:

[link]

márc. 15. 08:49
 16/21 A kérdező kommentje:
#15: Köszi, valóban Erdélyből írok, az általad elsőnek belinkelteden már agyaltam, el is van mentve a könyvjelzők közé, minőséginek tűnik, csak hát másfél annyi, mint amit rászánni szerettem volna. Lehet, hogy ez lesz a befutó. Felniket is szeretném centríroztatni egyúttal, az megint egy kisebb összeg😄 Másodiknak mintha nagyon durva recéi lennének, gondolom, az elsővel gyorsabban lehet tekerni.
márc. 15. 11:11
 17/21 MGéza ***** válasza:
Az elsőből keskenyebb futófelületűt érdemes preferálni de igen, elsősorban aszfaltra, jobb utakra való gumi, esőben is jó, a gyöngyminta az oldalán meg nagy bedöntésnél is megfog. A Ride Tour kicsit inkább all-teran jellegű. Mindkettő reflexcsíkos, tehát nem kell mellé macskaszem a küllőkre.
márc. 15. 11:35
 18/21 TR75 ***** válasza:
A Ride Tour a max. közelébe fújva gyakorlatilag csak a futófelületen gurul, ami sima.
márc. 15. 12:14
 19/21 anonim ***** válasza:
A városi, aszfaltra szánt gumik általában futóélesek. Az általam használt Mitas is olyasmi, de még a Kenda is. Az oldalukon lévő recék pedig megfogják a kanyarokban. Ahhoz, hogy a keskeny futóélen fusson, valóban jól fel kell fújni.
márc. 15. 14:50
 20/21 anonim ***** válasza:

A 42-es vastagság felesleges normál biciklin aszfaltra, 35 esetleg max 38-as tökéletes.

Nekem 42-es csak a 27 kilós villanybuciklimen van

márc. 16. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!