Lenne értelme a defektvédő szalag használatának?
Valami ilyesmit kerestem:
Ezt a kerékpár külső, és belső gumija közé kell behelyezni. Viszont azért kérdéses számomra a használatának szükségessége, mert ha a külső gumi bármilyen módon defektet kap, akkor ugye leereszt, és úgy már nem lehet tovább menni.
A külső gumi nem tud "leereszteni", mert abban nincs nyomás.
Pont az a lényege ennek a szalagnak, ha valami átszúrja a külsőt, akkor megvédje a belsőt, ami a nyomást tartja.
Megnéztem az oldalt, amit linkeltél.
"megvédi a lelket az éles tárgyaktól"
Már ezért megéri!
A levegő épp a belsőben van. Attól, hogy a külsőt átszúrja valami, a belső még lehet teljesen használható. Ez a defektjavító foltnak is az értleme, azt is belsőre teszed, majd visszabújtatod ugyanabba a külsőbe. Persze ez nyilván nem arra az esetre vonatkozik, ha egy százas szöget szedtél fel, vagy egy tanyasi kuvasz széttépte a kereket. De defektet akár egy akáctüske, vagy a királydinnye tüskéje is okozhat (elég, ha a kerékpárút damilossal levágják a füvet, és ez ott marad az úton). Ezek nem csinálnak nagy lyukat a külsőn.
Ez az izé viszont az ilyen apróságokat megfogja.
"mert ha a külső gumi bármilyen módon defektet kap, akkor ugye leereszt, és úgy már nem lehet tovább menni."
Akkor mégsem érted a defektvédő szalagok lényegét. A külső és a belső közé helyezve ellenáll a szúrás okozta sérüléseknek, tehát nem kapsz vele defektet - feltéve ha a szúrás ott érkezik ahol ez a szalag van. Ha oldalról szúrja ki valami a gumit akkor mindegy, defekt lesz a vége.
Én is szemeztem régebben ilyenekkel, de elég macera... nagyon pontosan kell beszabni, mert ha túl hosszú és átfedés van a két vége között, akkor ki tudja csípni a belsőt, ha a két vége között hézag van, akkor meg azért tudja kicsípni a belsőt.......
Szóval maradtam egy drágább, de megfelelő defektvédelemmel ellátott külső mellett.
Ezt is el lehet adni a verebeknek.
Vegyél eleve vastagabb futófelületű gumit, mint utánkókányolni valami hülyeséggel.
Szerintem ennél a Slime defektgátló folyadék is jobb, amit a belsőbe kell tölteni.
Vagy veszel erős defektvédelemmel ellátott külsőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!