Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Duna-hidakat meg lehet...

A Duna-hidakat meg lehet valahogy szokni, kihúzni a méregfogukat? Nektek is besavasodik a combotok és ziháltok rajtuk?

Figyelt kérdés

Régebben nagyon lassan tudtam felmenni, mindenki megelőzött, fáradt combbal meg simán tolni kellett a bicajt. A híd tetején, ahol ugye kezd lejteni, meg le kellett lógatnom mindkét lábamat, mert akkor csillapodott a combjaim égése, fájdalma.

Most per pillanat jobb a helyzet, idén többet bicajoztam, mást is sportolok.

De most is előfordul, hogy felfele menet meg kell állnom pár-pár másodpercre, a combom nem annyira, de fáj és még a híd végén is szaporábban szedem a levegőt. Ha az óra épp jól méri, vagy kíváncsiságból nálam van a pulzuspánt, 170 körüli a pulzusom.

Lesz ez valaha jobb?

(Dombokkal nincs dolgom, de igen, elég hamar kell rajtuk tolnom. Akár 20-30 km-en belül 100-300 méter emelkedőt valahogy bírok, bár lassan, de nem tolom. De tényleg nincs dolgom emelkedőkkel, csak hidakkal, ezért kérdezem ezt.)

2023. okt. 29. 19:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Lendületből szoktad próbálni? Rövidebb emelkedőkön csodákat tud tenni.
2023. nov. 1. 00:24
 22/31 anonim ***** válasza:
Fújd fel a gumit tisztességesen.
2023. nov. 1. 00:54
 23/31 A kérdező kommentje:

Na, ma felmentem 20 km/h-val (idegből).

Eléggé fájt, de túléltem.

2023. nov. 7. 20:31
 24/31 anonim ***** válasza:
Minek? Lassan tekerj, tovább gurulsz.
2023. nov. 8. 02:48
 25/31 A kérdező kommentje:

Tekerj lassan te.

Én örülök, hogy képes voltam erre, persze k ideges voltam vmi miatt és az út folyamán is még az lettem...

2023. nov. 8. 06:54
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
Neked BKV bérlet kell, nem bicikli.
2023. nov. 8. 10:41
 27/31 A kérdező kommentje:

Annyira jellemző sok bicajosra ez a hozzáállás, facebook-csoportokban is a BuBa kapcsán.

Aki nem élsportoló, az ne is biciklizzék, és egyébként amúgy is egy nyomorék.

2023. nov. 8. 11:09
 28/31 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kell lóélsportolónak lenni. Rendszeresen látok kb 5-6 éves forma kislányokat hidakra feltekerni, akik közben dumálnak meg nevetgélnek a szüleikkel... Ha ez ennyire megvisel téged, úgy hogy ráadásul még sportolsz is, akkor valami tényleg nem oké, és ezt most ne vedd sértésnek. Vagy orvoshoz menj el, vagy eg szervizben nézesd meg a bicót, vagy mindkettő. És ez most tényleg nem sértés akar lenni, de az nem normális hogy ennyire nem bírod. Lehet amúgy hogy az asztmád az oka, és tüdővel nem bírod a dolgot, de nem tudom, szerencsére én nem vagyok asztmás.

Amúgy mióta közlekedsz bringával, mennyi idő alatt nem sikerült megszokni a hidakat?

2023. nov. 8. 11:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Annyit hozzátennék, hogy ha az asztmád az oka, akkor nem a sport abbahagyása vagy csökkentése a megoldás, hanem a megfelelő gyógyszer szedése. Vagyis majdnem biztos, hogy az, nagyon kevés olyan asztmás beteg van, akit a mai gyógyszerekkel ne lehetne 100% tünetmentes állapotúra kezelni.
2023. nov. 8. 12:16
 30/31 A kérdező kommentje:

Ugyanarra a hídra láttam már szinte futótempóban feltekerni bácsit, de múlt hét pénteken valaki feltolta a Bubit. Nézem a hídról, hogy valaki jön, majd a kanyar után felbukkan úgy, hogy tolja... A tetején felpattant a bicajra. 20-30-as külföldi forma férfi volt.

Egyébként a combom savasodik (?) nagyon, fáj, régebben lógatni kellett mindkettőt, amíg csillapodott. Emellett sok levegő kell és nagyon magas a pulzus.

Te mondjuk az Óhegy-parkban vagy vmelyik hídra (melyikre?) mennyivel tekersz fel és mennyire savasodik a combod, mennyire kell sok levegő?

Egyébként Ventolinom van, próbáltam, a combfájás megvolt, a magas pulzus megvolt, sok levegő kellett, talán 1 fokkal könnyebben ment a levegő befelé, bár nem ezzel szokott bajom lenni.

2023. nov. 8. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!