A Duna-hidakat meg lehet valahogy szokni, kihúzni a méregfogukat? Nektek is besavasodik a combotok és ziháltok rajtuk?
Régebben nagyon lassan tudtam felmenni, mindenki megelőzött, fáradt combbal meg simán tolni kellett a bicajt. A híd tetején, ahol ugye kezd lejteni, meg le kellett lógatnom mindkét lábamat, mert akkor csillapodott a combjaim égése, fájdalma.
Most per pillanat jobb a helyzet, idén többet bicajoztam, mást is sportolok.
De most is előfordul, hogy felfele menet meg kell állnom pár-pár másodpercre, a combom nem annyira, de fáj és még a híd végén is szaporábban szedem a levegőt. Ha az óra épp jól méri, vagy kíváncsiságból nálam van a pulzuspánt, 170 körüli a pulzusom.
Lesz ez valaha jobb?
(Dombokkal nincs dolgom, de igen, elég hamar kell rajtuk tolnom. Akár 20-30 km-en belül 100-300 méter emelkedőt valahogy bírok, bár lassan, de nem tolom. De tényleg nincs dolgom emelkedőkkel, csak hidakkal, ezért kérdezem ezt.)
Vagy simán edzetlen vagy, vagy esetleg van egy fel nem fedezett egészségi problémád. Asztma például tud ilyet okozni (nálam okozott: síkon jól elvoltam, de emelkedőn föl, amikor folyamatosan hajtani kell, különben megáll a bicikli, kibújt a szög a zsákból - de akkor még nem tudtam, hogy ez az asztmám miatt van, később fedezték fel, kaptam gyógyszert, aztán csodálkoztam, hogy hova lettek azok a lehetetlen emelkedők).
Pontosan mennyit sportolsz, és esetleg mennyi "pluszterhet" cipelsz, vagyis esetleg elhízott vagy-e? Ez alapján lehetne tippelni, hogy normális edzetlenségről van szó, vagy jobb lenne orvoshoz menned.
Rendszeresen sportolok.
De másnak tényleg így bírják az izmai?
Asztmám az van
"De másnak tényleg így bírják az izmai?"
Nézd, mikor egyetemre jártam biciklivel (12 km-ről naponta, nagyrészt haladós főutakon, mint Soroksári, Weiss Manfréd még a bicikliút előtt), akkor visszaváltás nélkül mentem fel a Petőfi hídra (szintén még a bicikliút előtt, az úttesten) 25-30-cal.
Szóval igen, lehet ennyire edzettnek lenni. Nekem ez a napi 2x12 km volt mindig is a normál adag, nem éreztem extra edzettségnek. De most már nem megyek annyit és nem is vagyok ilyen jó erőben, 7-8 km/h körül vánszorgok fel a hidakra a legrövidebb fokozatban.
Mégis mekkora a kereked és milyen váltód van? milyen fokozatot (áttételt) használsz? Jó a féked, vagy azzal is szivatod magad, hogy örökké fékez sunyiban?
1:2,3-as lánckerékáttétel, 26" kerék 5 fokozatú pentasport váltó legkisebb fokozatával simán fel lehet menni akármilyen random hídra. A hosszú, lapos Duna hídra meg pláne.
Asztmadokihoz menj el, nem kapsz levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!