Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Duna-hidakat meg lehet...

A Duna-hidakat meg lehet valahogy szokni, kihúzni a méregfogukat? Nektek is besavasodik a combotok és ziháltok rajtuk?

Figyelt kérdés

Régebben nagyon lassan tudtam felmenni, mindenki megelőzött, fáradt combbal meg simán tolni kellett a bicajt. A híd tetején, ahol ugye kezd lejteni, meg le kellett lógatnom mindkét lábamat, mert akkor csillapodott a combjaim égése, fájdalma.

Most per pillanat jobb a helyzet, idén többet bicajoztam, mást is sportolok.

De most is előfordul, hogy felfele menet meg kell állnom pár-pár másodpercre, a combom nem annyira, de fáj és még a híd végén is szaporábban szedem a levegőt. Ha az óra épp jól méri, vagy kíváncsiságból nálam van a pulzuspánt, 170 körüli a pulzusom.

Lesz ez valaha jobb?

(Dombokkal nincs dolgom, de igen, elég hamar kell rajtuk tolnom. Akár 20-30 km-en belül 100-300 méter emelkedőt valahogy bírok, bár lassan, de nem tolom. De tényleg nincs dolgom emelkedőkkel, csak hidakkal, ezért kérdezem ezt.)

2023. okt. 29. 19:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

2/2 vagy 2/3

Lapos Duna-hidat még nem láttam, az alá nem férne be a hajó.😅

Amin átmegyek, az órám barométere szerint is kb 10 m emelkedés rövid távon. A rakpart szintjéről.

2023. okt. 30. 17:41
 12/31 A kérdező kommentje:
Nemrég volt szervizben, elvileg nem kellene befognia a féknek.
2023. okt. 30. 17:42
 13/31 anonim ***** válasza:
A Szabadság híd szerintem a leglaposabb :-) Budafelől szinte fel se kell menni, nincs "felhajtó", csak maga a híd emelkedő kicsit a közepéig. De talán a Lánchíd is hasonló, azon kevesebbet járok.
2023. okt. 30. 22:46
 14/31 A kérdező kommentje:
Na, ma sikerült úgy felmennem, hogy lassabban, nem purcantam annyira ki, ráadásul néztem a kilátást is, már a híd felénél is voltam.
2023. okt. 31. 09:20
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg úgy, hogy leveszed a zárat a bicikliről... Tényleg szar lehet úgy feltekerni a Margit hídra, hogy húzod magad után az egész tárolót a többiek kerékpárjával együtt...
2023. okt. 31. 20:23
 16/31 A kérdező kommentje:

😄😅😄

Nem szeretem a trollkodást, de ezen szakadok, pláne mert vizuális típus is vagyok. 😁

2023. okt. 31. 20:34
 17/31 anonim ***** válasza:

Nem trollkodok. Arra próbáltam utalni hogy lehet nincs minden rendben a kerékpároddal. Szorul a fék, csapágy, stb, ezért nehezebb tekerni.

Nem ítélek el senkit az egészségi állapota miatt - tekintve, hogy 76%-os roki vagyok - de azért egy híd... hát na... egy reumás lótetű is felmegy rá pókjárásban, hátrafelé.

De legalább mozogsz! Ez mindenképpen pozitív!

Ha az anyagiak engedik, akkor gondolkodj el egy pedelec kerékpár vásárlásán! Azokat pont az ilyen esetekre találták ki.

2023. okt. 31. 22:02
 18/31 A kérdező kommentje:

Este megint megdöglöttem rajta. 😁 Valahogy többnek is a Buda->Pest feljárója a nagyobb szívás, így az "enyémnek" is.

Rendben van minden a bicajjal.

Rendszeres hobbifutó vagyok, erősítő edzésekkel, stb.

Nem engedik az anyagiak az elektromos bicajt és pont a testmozgásért is bicajozom.

2023. okt. 31. 22:22
 19/31 anonim ***** válasza:

Én tennék egy próbát. Ha biciklizés előtt fél órával befújsz egy adagot az asztmás rohamoldóból, akkor is probléma a híd? Ha ez megoldja, akkor kérj időpontot az orvoshoz. Ha nem, akkor másutt kell keresni a probléma gyökerét.

Mert biztosan van gyökere ennek a problémának, ha amúgy rendszeresen futsz stb., nem kéne, hogy egy hídfelhajtó problémát okozzon.

2023. okt. 31. 22:35
 20/31 anonim ***** válasza:
Fuhh, hát azért egy hídon felmenni nem kéne hogy kihívás legyen, főleg ha még sportolsz is.... Én kb 5 éve kezdtem el bringával járni, úgy hogy előtte soha semmit nem sportoltam. Igen, voltak hidak amiket akkor kissé nehéznek éreztem, de kb fél évvel később már semmi, meg sem éreztem. Ha te aktív sport mellett ennyire kivagy tőle, akkor valami nem stimmel, vagy veled, vagy a bringával. Nem kéne hogy egy egészséges embernek ez ennyire nehéz legyen.
2023. okt. 31. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!