Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Meddig fog fájni a hátsóm?

Meddig fog fájni a hátsóm?

Figyelt kérdés

20 év után vettem egy bicot. Tekertem vele 5km-et,de úgy kidorzsolte a *csámat, hogy majdnem leajultam félúton. Csak azért szedtem össze magam,mert haza is kellett jönnöm. Nem is a kidorzsoles a legnagyobb baj,hanem hogy rohadtul nyomta a kloakamat. Fáj a *csa csontom,mint a szemét. Olyan prosztatamasszazst kaptam, azóta orgazmusom van. Egyik haverom azt mondta,hogy ehhez hozzaszokik majd a bullom, de lehet rá parnasabb ülést venni. Vettem,de egyelőre rá se bírok ülni.

A kérdés,hogy tényleg csinálni kell,aztán majd megszokja a s*gem?

2023. júl. 20. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Még a profi bringásoknak is, ha hagynak ki téli szünetet, akkor tavasszal szezon elején töri a seggét az ülés… a bringaüléshez hozzá kell szokni, amíg ez nem történt meg felesleges puhább nyergekkel kísérletezni, mert az sem biztos, hogy puhább nyeregre van szülséged.
2023. júl. 21. 11:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Jól van beállítva az ülés, kormány? Kényelmes az ülésed?

Amikor évente csak egy-két alkalommal bicikliztem, az első út után általában nekem is fájt az ülepem. De mióta napi szinten tekerek, semmi. Pedig ugyanaz a bicikli, minden. És dagadt is vagyok, mint a disznó.

2023. júl. 21. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Hosszú távon amúgy okozhatná edzetlenség is (ti. a nyeregnek csak a súly egy részét kéne tartani, a többit a lábad, karod tartja, de ha elfáradtál, akkor több esik a nyeregre). De nem 5 km után. Csak a teljesség kedvéért említem, hátha valaki idetéved hasonló problémával. Ez a tipikus "tavaly ősszel még jó volt a nyeregbeállítás, de télen, míg a garázsban pihent a biciklim, elromlott" esete. Nem a beállítás romlott el, hanem a lábad.

A kérdező esetén szerintem tényleg a beállítás rossz. Esetleg nem kompatibilis a nyereg a kérdező fenekével: túl széles, túl keskeny... Vagy nagyon rossz volt a nadrág. 5 km-re még amúgy teljesen jó a puha, széles fotelnyereg, csak hülyén néz ki egy montin. De hosszabb távon - és hozzászokás után - a kemény nyereg általában jobban beválik.

2023. júl. 21. 16:48
 14/14 Alex Fly ***** válasza:
Lehet beállítási probléma -a neten számtalan helyen megtalálod, hogy kell beállítani a nyerget (magasság, vízszintes helyzet, dőlésszög). De az is, hogy egész egyszerűen az adott nyereg nem felel meg az anatómiádnak. Jobb kerékpárboltban le tudják mérni az ülőcsontok távolságát és abból valamint a testhelyzetből kiindulva már megtalálhatod a neked legkényelmesebbet. Ebben senki nem tud segíteni: ahány segg, annyi nyereg... Ami az egyiknek kényelmes, az a másiknak kínzóeszköz.
2023. júl. 21. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!