Meddig fog fájni a térdem és az izületeim?
ELkezdtem futni, de sajnos nem fordítottam erre figyelmet, betonon futottam mégcsak nem is futócipőben. Most nagyon fáj a térdem és körülötte minden. 2 hete futok minden másnap 6 km-et.
Ma vettem egy drága cipőt és gumin fogok futni, ha rendbe jön a lábam.
De érzem, hogy ez nem izomláz, hanem valami más
Hány éves vagy?
Fiataloknál még csak rendkívül ritkán fordul elő, hogy ízületi kopások miatt alakul ki fájdalom, de idősebb korban már az sem kizárható.
Aszfalton, betonon futva se törvényszerű, hogy több napon keresztül fájdalom legyen a következmény.
Az erdőben futás más jellegű problémát okozhat, ami viszont szintén nem probléma egészséges ízületű embereknél... az erdő talaja általában nem annyira kemény, mint az aszfalt, vagy a beton, viszont nem is sík a talaj, az ízületek ott jobban mozgatva vannak. Sok ember fut erdei utakon, semmi problémát nem okoz nekik, hogy a bokaízületnek egyensúlyozni kell a nem teljesen sík talajon.
Nálad az a kérdés, hogy csak hirtelen megterhelted a térdeidet, és azért fáj, - akkor viszont pihentetni kellene - vagy van valami szervi oka a fájdalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!