Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől ropog, kattognak a...

Mitől ropog, kattognak a csontjaim, ízületeim (vállam, könyököm, térdem meg mindenhol)? bővebben lent

Figyelt kérdés
Lehet attól hogy már 4 éves korom óta néptáncolok( most 14 és fél vagyok) mondjuk már februárban abbahagytam végleg. Mellette úszok és kung-fu -zok. Igyak többet és szedjek porcerősítőt? Tehát a vállam,a könyököm a térdem,a hátam nagyon ropog,vállkörzésnél úgy érzem hogy az egész felsőtestem ropog. Guggolásnál nagyon brutálisan hangos kattogások hallatszódnak. Mikor behajlítom a könyököm Látom hogy kiugrik valami( porc esetleg?) a helyéről majd mikor elengedem akkor vissza. És ha ezt megcsinálom 10-20-szor már fáj (nem úgy hogy meg se bírom mozdítani de nagyon kellemetlenül fáj). Orvosnál voltam, gyakorlatilag azt mondta hogy nem ért hozzá és hogy edzek többet( na mármost mondtam hogy úszok és kung-fuzok). Jóga segítene rajta(ezt attól kérdezem aki tényleg csinálja)? Vagy valami torna?(mert akkor egybekötném a nyújtásokkal).Nagyon aggaszt hogy már 14 évesen így kattognak és fájnak a hajlataim... Mellesleg most kezdenék el keményebben edzeni(súlyzókat is most tervezek rendelni, + calisthenic). Köszönöm a válaszokat előre is!

#ízület #csont #csontropogás #porc ropogás #csont kattogás
2013. márc. 29. 12:06
 1/3 anonim válasza:

Szüleid segitsenek orvosról orvosra járni, egészen addig, amig megoldás nem lesz! Nem akarom elhinni, hogy egy orvos azt mondta, nem tudja mi van, és nem is küldött tovább valahova speciálishoz. Talán próbálkozz a reumatológusnál. Nem tudom kihez kell igazából menni ilyenkor, de mindenképp csináljatok valamit!

A súlyzó meg nem jó ötlet biológiai érettség előtt, de 18 év előtt tényleg úgytudom, hogy nem egészséges. A saját testsúllyal végzett edzésekkel is lehet eredményt elérni! Nem kell idegensúly, főleg 14,5 évesen, mert az tuti tönkre teszi az inakat, izmokat, porcokat, stb...

2013. aug. 18. 21:53
 2/3 anonim válasza:

22 vagyok, nekem kb. 15 éves korom óta recsegnek-ropognak és fájnak az alkaromban, a kézfejemben, a csípőmben és a térdemben az ízületek. Időnként enyhül, ha kiroppantom, van, amikor ez sem segít. (Például most. Bal kéz, középső ujj, ő a legbosszantóbb.) Az egyik orvos kalcium kúrát javasolt, a másik ellenezte, egy harmadik annyit mondott, fáslizzam. Az ORFI-ban, talán négy éve "megvizsgált" a főorvos - kicsit megmozgatta a kezemet és a lábamat -, akinek a javaslata, idézem: "Ne foglalkozzon a fájdalommal!". Hasznos tanács, hátha valakinél beválik.

Amit sikerült az évek során kitapasztalnom, azon kívül, hogy ne számítsak az orvosokra, az az, hogy az 1000 mg-os Calcium-Sandoz (C-vitaminosat szedek) két-három napig enyhíti vagy megszünteti a fájdalmakat. Viszont még így is egyre rosszabb, évről évre. 15 évesen még csak a kézfejemben éreztem időnként fájdalmat. Én is amiatt aggódok, hogy mi lesz a későbbiekben, ha már most annyi bajom van, mint a nyolcvan éves néniknek.

Ha sikerült azóta valami jó módszert találnod, vagy találsz valamikor, kérlek, oszd meg itt! Addig is kitartást!

2014. márc. 28. 00:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia, holnap megyek egy ilyen kivizsgálásszerűségre, csak nem 'magyar' orvoshoz. Amerikában tanult orvosnak, és sok embernek segített anyukám egyik ismerőse és most hozzá megyünk vasárnap. Ha lesz valami érdemleges akkor írok!
2014. márc. 29. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!