Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szokott fájni az ülés egy idő...

Szokott fájni az ülés egy idő után?

Figyelt kérdés

Nekem 50-60 km megtétele esetén még egészen rendben van, viszont 100+ km után már eléggé tűrhetetlen kezd lenni.

Egy SYNCROS Tofino R SL nyergem van egy decathlon-os nadrággal. Milyen tapasztalaitok vannak, illetve milyen setup-ban nyomjátok, ha sok km megtétele után sem fájdalmas az ülés?

2023. máj. 24. 12:06
 1/4 MGéza ***** válasza:

A dekás nadrágok nagy hátránya hogy javarészt szivacsosak, az meg összenyomódik egy idő után.

Férfi vagy van nő? Nekem a Specialized power comp vált be, létezik karbonpálcás kiadása is. De ez inkább a nadrág hibája, géles jobban tartja a formáját.

2023. máj. 24. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az ülés nem, a seggem igen.
2023. máj. 24. 12:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, de elvileg hozzá lehet szokni. Fokozatosan próbáld. Először 60-70km, aztán 80-90km, stb... és elvileg hozzászoksz, nem fog fájni.

Szivacsos vagy zselés... ahogy 1es is írja, a szivacsos egy idő után lapul, de azt úgyis észreveszed, de vannak, akik ennek ellenére a szivacsosra esküsznek.

És lehet, hogy egy másik nyereg is segítene.

2023. máj. 24. 13:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem betétes naci nélkül kb 80 km-ig nem fáj. Utána sem olyan vészes, de azért akkor már jól jön a plusz szivacs. :)
2023. máj. 24. 22:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!