Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Műanyag vagy fém pedál melyik...

Műanyag vagy fém pedál melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Fittnes kerékpárra milyen pedál a javasolt,volt egy fém keretes de az gyakran felhasította a sarkam fölött a bőrt. Műanyag meddig bírná?

2023. júl. 10. 18:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a fitnessemen nemrég cseréltem le a fémkeretes pedált műanyagra, és sokkal jobb lett. Mivel ezzel a bicóval járok dolgozni, meg ez a "kocsmábajárós", és nyáron szandálban járok leginkább, ezért nagyon fájdalmas tudott lenni az is, amikor mondjuk hátrarúgom a pedált, hogy jó pozicióból tudjak indulni. Egy múanyag flat pedált vettem, nagyobb, kényelmesebb, tök jól tapad... Elégedett vagyok vele. A fémkeretesen alig fért el széltében a lábam. Így most sokkal jobb hajtani a bringát.

Az outimon nekem is spd van, de én azt csak akkor javasolnám, ha kifejezetten csak sportcélra használja valaki a biciklit. Városi közlekedésben nem tudod kihasználni az előnyeit, sőt inkább csak zavaró a ki-be csatolás hirtelen szituációkban, és csak spéci cipőben tudod hajtani.

2023. júl. 11. 09:27
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
Csatlakozom a többiekhez: aki bármennyire is komolyan gondolja a kerékpározást, annak patentpedál kell. Én is idegenkedtem tőle, de amióta azzal tekerek és megszoktam, azóta a taposópedállal tekerést bohóckodásnak érzem. Munkába/kocsmába járós bringára tényleg felesleges, de aki sportolási céllal teker, annak nem kérdés, hogy megéri váltani.
2023. júl. 11. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
12: Azért ez már kifejezetten ilyen bringás sznobizmus. Már miért lenne már bohóckodás flatpedállal tekerni? :D Ha azzal tolsz le 200 km-et egy nap, akkor az nem teljesítmény, vagy mi? :D Mondom ezt úgy hogy az outimon nekem is spd van. De nem mindig volt így, s akkor is letkertem trekkinggel havi 1000 km-eket, és nem éreztem azt hogy bohóckodnék. :)
2023. júl. 11. 11:31
 14/18 anonim ***** válasza:

13: valóban szerencsétlen kifejezést használtam. Nem arra gondoltam, hogy bohóc, aki nem SPD-vel tolja, hanem hogy amióta SPD-m van, azóta ha taposópedálos bringát hajtok, azóta a csúszkáló lábbal küzdést szerencsétlenkedésnek érzem.

Korbban nem gondoltam volna, mennyit számít hajtáshatékonyságban a kötés, de amikor felraktam, már az első nagyobb túrán azt éreztem, hogy miért nem előbb próbáltam ki...

2023. júl. 11. 13:19
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze számít, főleg emelkedőknél. Meg hát nyilván hatékonyabb a tekerés. De egy jó taposón nem szabadna csúszkálnia a lábnak. Nekem a trekkingemen még mindig taposó van, azzal is szoktam nagyokat menni, és semmi gondom vele.
2023. júl. 11. 13:38
 16/18 MolotovPunk ***** válasza:
Nekem műgyantás taposó pedálom van a terep MTB kerékpáromon és megvagyok vele elégedve! Egyébként én deszkás cipőt használok bringázáshoz és általában sosem csúszik le a lábam a pedálról.
2023. júl. 11. 13:56
 17/18 anonim ***** válasza:
Hja, nekem is külön van megfelelő cipőm a flat pedálhoz, és nem csúszik. Sima múanyag pedál.
2023. júl. 11. 14:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy fém, hiszen nyilván tartósabb. De a régi biciklimen műanyag volt, majdnem 30 évet bírt ki, akkor cseréltem le fém platformra. Persze, lehet, hogy 30 évvel ezelőtt még a műanyag is jobb minőségű volt...
2023. júl. 11. 18:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!