Hagyományos taposó pedálhoz érdemes használni Spd
cipőt stopli nélkül,vagy lecsúszna a pedálról a
lábam?
Figyelt kérdés
Inkább egy edzőcipő jobb akkor ha én ragaszkodom a taposó pedálhoz?
Országúti kerekpar
tegnap 10:27
1/7 anonim válasza:
Országútira én tennék SPD-t. Egyéb esetben hem használnék SPD cipőt, mert nem jól tapad a talpa. Az edzőcipő sem ideális, mert vastag, habosított talpa van, ami elvesz a tekerés energiájából. Vannak taposó pedálhoz való cipők, azok között néznék körül. Ilyesmire gondolok:
Én is kifejezetten taposópedálhoz való bringás cipőt használok. Fontos hogy a talp minél merevebb legyen, és jól tapadjon a pedálhoz, a sima edzőcipők ezt általában nem tudják.
ma 09:45
3/7 anonim válasza:
És azon az országúti kerékpáron hogyan bringázol? Rendeltetésszerűen hosszú távon bringázol, vagy csak városban lötyögsz ide-oda? Ha az utóbbi akkor olyan cipőt vegyél fel amiben tudsz gyalogolni, tehát sima edzőcipőt. Ha viszont ez előbbi akkor vegyél spd pedált és hozzávaló cipőt is. Ebben ne akarjál gyalogolgatni, mert ugyan lehet benne, de azt csak lehet benne, de nem arra készült, nem hajlik a talpa. Ha így is-úgy is használod, akkor olyan pedált vegyél ami mgfordítható egyik fele spd másik klasszik és attól függően mi van rajtad afelé fordítod.
ma 12:37
4/7 anonim válasza:
Vannak olyan SPD cipők, amiben lehet gyalogolni. A Mavic Crossride cipőmben simán elmegyek kisebb sétákra. Persze ez nem versenyzésre való, hanem kifejezetten túra/hobbi MTB cipő. Az SPD csatnál van benne egy fémlemez, de a talp többi része rugalmas. Létezik sok ilyet átmeneti típus. Nekem tekerés közben is kényelmesebb, mint a merevebb cipőm, és szubjektíven nem érzek különbséget teljesítményben.
SPD-SL-nél erre nyilván nincs lehetőség a csat kialakítása miatt.
ma 13:38
5/7 anonim válasza:
Sétálni csak "lehet" ezekben, de egyáltalán nem arra készültek. Nem utcai cipők, ezekkel nem jó elmenni az ikeába majd ott ténferegni.
ma 18:52
6/7 anonim válasza:
Simán elmegyek benne ténferegni. Pont az a nagy előnye, hogy ha csomagos túrára megyek, nem kell váltás cipőt csomagolnom, mert el tudok benne sétálni kajálni, vásárolni. Annyi, hogy betonon kicsit kopog az SPD.
Mondom, hogy nem utcai cipő, csak "LEHET" benne tötymörögni is, de ezt minden nap nem fogod megcsinálni úgyse. Cipőt a cipőboltból, biciklizős cipőt a biciklizőscipőboltból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!