Hol van leírva, hogy a gyalogátkelőhelyen tilos kerékpározni? Szerintem sehol semmi nem tiltja! A zsaruk mégis vadásznak. Vezesse le nekem valaki hogy miért tilos?
El akartak kapni a zsaruk, csak okosabb voltam. :D
A 'tolva szabályos' tábla sehol nem szerepel a hivatalos táblák között. Vagyis nem vagyok köteles betartani, mert ennyi erővel én is nyomtathatok bármilyen táblát és kirakhatom random helyekre.
"Ne zavarjon hogy első hozzászólásom a kérdés alatt..."
Nézd meg kié az első hsz!
Na ugye, hogy hülyeség leszállítani a kerékpárost. Mindenhol ezt szajkózom, hogy nem az a lényeg, hogy a feneke alatt van a nyereg vagy mellette, a lényeg csak és kizárólag a sebessége.
"Fülöp Ágnes előadásában szó esett a kerékpáros átkelőkre vonatkozó szabályok tisztázásáról is, hiszen ez a fogalom jelenleg nem is szerepel a KRESZ-ben. A jövőben ezeken a helyeken a kerékpárosoknak lesz elsőbbségük és itt kell átkelniük majd a gyalogosoknak is, ha eleve a kerékpárúton sétáltak. Az átkelés veszélytelenségéről minden esetben meg kell majd győződniük és a bringások nem mehetnek majd gyorsabban 10 km/óra sebességnél. Fontos változás az is, hogy a tervek szerint az új KRESZ megengedi majd, hogy a kerékpárosok leszállás nélkül áttekerjenek majd a zebrákon, ha egyébként is a járdán közlekedtek, de nekik ezután sem lesz elsőbbségük a gyalogosátkelőkön, ezeken a helyeken pedig maximum 4 km/órával, vagyis az átlagos sétatempóban mehetnének majd."
KRESZ tervezet
" Fontos változás az is, hogy a tervek szerint az új KRESZ megengedi majd, hogy a kerékpárosok leszállás nélkül áttekerjenek majd a zebrákon "
Tudtommal eddig sem szerepelt a KRESZ-ben feketén-fehéren, hogy le kell szállni a kerékpárról.
57.
Így van. De most már a sok kukacoskodónak is oda lesz írva, akik eddig nem tudták ezt felfogni. Most is fognak majd pattogni vajon, hogy de az GYALOGátkelőhely? :)
Épp most olvastam és fogok is írni a Záchnak hátha ő tud válaszolni
A cikk legeleje:
"Nem biztos, hogy bírságot kap ma az a kerékpáros, aki a gyalogosok közt átteker a zebrán, de azt sem tudhatja, hogy megússza-e egy rendőri figyelmeztetéssel."
Tehát ő is úgy tudja hogy le kell szállni.
De hol van leírva????? Még mindig nem adott senki világos választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!