Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hol van leírva, hogy a gyalogá...

Hol van leírva, hogy a gyalogátkelőhelyen tilos kerékpározni? Szerintem sehol semmi nem tiltja! A zsaruk mégis vadásznak. Vezesse le nekem valaki hogy miért tilos?

Figyelt kérdés

El akartak kapni a zsaruk, csak okosabb voltam. :D

A 'tolva szabályos' tábla sehol nem szerepel a hivatalos táblák között. Vagyis nem vagyok köteles betartani, mert ennyi erővel én is nyomtathatok bármilyen táblát és kirakhatom random helyekre.

2023. júl. 10. 10:19
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
22%
Jogi oldalról meg pont teljesen tisztán le van írva.
2023. júl. 11. 19:11
 52/60 anonim ***** válasza:
64%
Ne zavarjon hogy első hozzászólásom a kérdés alatt.... pofája meg a lónak van, meg azoknak az embereknek akik ezzel dobálóznak....
2023. júl. 11. 20:04
 53/60 A kérdező kommentje:

"Ne zavarjon hogy első hozzászólásom a kérdés alatt..."

Nézd meg kié az első hsz!

2023. júl. 11. 20:25
 54/60 anonim ***** válasza:
25%
Ahol lámpa engedi a gyalogosokat, úgy hogy autó nem tud oda ráhajtani közben, mert neki piros, ott is lekényszerítenék a kerékpárost. Na, ennek mi értelme?
2023. júl. 12. 21:52
 55/60 anonim ***** válasza:
78%
54: hogy ne zavarja a gyalogost. Én egyébként nem szoktam ilyenkor leszállni, hanem szépen átcsorgok a zebra szélén, úgy hogy biztosan ne zavarjak senkit. Tudom-tudom, ezs sem szabadna, én mégis ezt szoktam.
2023. júl. 13. 13:36
 56/60 anonim ***** válasza:

Na ugye, hogy hülyeség leszállítani a kerékpárost. Mindenhol ezt szajkózom, hogy nem az a lényeg, hogy a feneke alatt van a nyereg vagy mellette, a lényeg csak és kizárólag a sebessége.

"Fülöp Ágnes előadásában szó esett a kerékpáros átkelőkre vonatkozó szabályok tisztázásáról is, hiszen ez a fogalom jelenleg nem is szerepel a KRESZ-ben. A jövőben ezeken a helyeken a kerékpárosoknak lesz elsőbbségük és itt kell átkelniük majd a gyalogosoknak is, ha eleve a kerékpárúton sétáltak. Az átkelés veszélytelenségéről minden esetben meg kell majd győződniük és a bringások nem mehetnek majd gyorsabban 10 km/óra sebességnél. Fontos változás az is, hogy a tervek szerint az új KRESZ megengedi majd, hogy a kerékpárosok leszállás nélkül áttekerjenek majd a zebrákon, ha egyébként is a járdán közlekedtek, de nekik ezután sem lesz elsőbbségük a gyalogosátkelőkön, ezeken a helyeken pedig maximum 4 km/órával, vagyis az átlagos sétatempóban mehetnének majd."

KRESZ tervezet

[link]

aug. 15. 18:31
 57/60 anonim ***** válasza:

" Fontos változás az is, hogy a tervek szerint az új KRESZ megengedi majd, hogy a kerékpárosok leszállás nélkül áttekerjenek majd a zebrákon "

Tudtommal eddig sem szerepelt a KRESZ-ben feketén-fehéren, hogy le kell szállni a kerékpárról.

aug. 15. 18:37
 58/60 anonim ***** válasza:

57.

Így van. De most már a sok kukacoskodónak is oda lesz írva, akik eddig nem tudták ezt felfogni. Most is fognak majd pattogni vajon, hogy de az GYALOGátkelőhely? :)

aug. 15. 18:42
 59/60 A kérdező kommentje:

Épp most olvastam és fogok is írni a Záchnak hátha ő tud válaszolni

A cikk legeleje:

"Nem biztos, hogy bírságot kap ma az a kerékpáros, aki a gyalogosok közt átteker a zebrán, de azt sem tudhatja, hogy megússza-e egy rendőri figyelmeztetéssel."

Tehát ő is úgy tudja hogy le kell szállni.

De hol van leírva????? Még mindig nem adott senki világos választ.

aug. 15. 18:46
 60/60 anonim ***** válasza:
aug. 15. 20:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!