A 404-es főúton (4-es út-M4 autóút között) miért távolították el a kerékpározni tilos jelzést?
A 2018-as Google képeken még kint van, a frissebbeken nincs.
Félreértés ne essék, engem ez egyáltalán nem zavar, de nem értem, kerékpáros szempontból ugyanis teljesen irreleváns az út. Monor felől tilos kerékpározni a 4-es úton, tehát elvileg nincs olyan, aki arról érkezve lerövidíthetné az utat Gyömrő felé, meg amúgy is, talán 1 kilométer sincs a kitérő, amit úgy tenni kellene. Aki pedig Vecsés vagy Ócsa felől érkezik Üllőre és haladna tovább Gyömrő felé, az aligha fog tenni egy felesleges kitérőt a 404 felé.
Mi indokolta a döntést?
Ezzel szemben tele az ország olyan útszakaszokkal (pl. 3-as, 6-os, 35-ös utakon), ahol továbbra is teljesen indokolatlan tiltások vannak kinn.
Szerintem fordítva gondolkozol, mint kellene.
Semmi nem indokolj a tiltást, ezért szedték le. És ez a helyes gondolkodás.
Pár éve Üllőre sem volt szabad kitekerni Vecsés felől. Párszáz méteren volt egy teljesen indokolotlan tiltás. Autópályával párhuzamos úton értelmetlen tiltani a bringázást.
Néhány éve volt egy olyan akció, hogy be lehetett küldeni az indokolatlan tiltásokat és ha értelmesen fogalmaztad meg az igazadat, akkor leszedték. (Utána persze ismét vissza lett rakva, de újra le lett szedve és már nincs kint.)
Ez így ebben a formában nem igaz.
Monor felől szabad kerékpározni a 4-esen, csak a másik irányból, Monor felé van kint a bringatilos. Hogy ebben mi a pláne, nem tudom, valószínűleg a Közútnál sem tudnák megmondani.
Ez viszont azt is jelenti, hogy nem teljesen jelentéktelen bringás szempontból az út, ugyanis a Monor irányából érkező kerékpáros így lerövidítheti az utat Gyömrő felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!