Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hol van leírva, hogy a gyalogá...

Hol van leírva, hogy a gyalogátkelőhelyen tilos kerékpározni? Szerintem sehol semmi nem tiltja! A zsaruk mégis vadásznak. Vezesse le nekem valaki hogy miért tilos?

Figyelt kérdés

El akartak kapni a zsaruk, csak okosabb voltam. :D

A 'tolva szabályos' tábla sehol nem szerepel a hivatalos táblák között. Vagyis nem vagyok köteles betartani, mert ennyi erővel én is nyomtathatok bármilyen táblát és kirakhatom random helyekre.

2023. júl. 10. 10:19
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
83%

11

Félreállok a Rossmenn előtt, ztán onnan indulok. Nem kanyarodok sehova. Eltolom a brinát a 4 méterre lévő kerékpártárolótól a zebráig, majd áthajtok vele a túloldalra.

2023. júl. 10. 12:06
 12/60 anonim ***** válasza:
75%
Most tényleg az a kérdés, hogy a gyalogos átkelőről hol van leírva, hogy gyalogos átkelő?! Naneeeeeeeeee.
2023. júl. 10. 12:11
 13/60 A kérdező kommentje:

Ok, világos.

Nincs elsőbbségem a zebrán. Tehát elüthetnek csak úgy? Mert arar is volt példa, hogy direkt felém kormányozta a terepjáróják a baromarcú.

Ha már a zebrán vagyok, akkor már elsőbbségem van nem? Vagy csak simán nekemjöhet akárki??

2023. júl. 10. 12:13
 14/60 anonim ***** válasza:
16%

Hogy lenne? Gyalogos vagy vagy kerékpáros? Döntsd már el és használd a számodra legyártott utakat és átkelőket légy szíves!

- ugyanakkor aki direkt feléd kormányozza és erről felvételed van, hát tuti szétbüntetik! Nincsen elsőbbséged, de a szándékos veszélyeztetés azért már egy nagyon durva dolog. Elveszik a jogsiját szerintem egy kis időre. De, ha nincsen felvételed és neked megy, te viszed el a balhét.

2023. júl. 10. 12:17
 15/60 anonim ***** válasza:
100%
#15 a KRESZ azt is kimondja, hogy a balesetet meg kell próbálni elkerülni. De ez nem csak az autósra vonatkozik, hanem rád is. Tehát ha te elé gurulsz, ő meg megy 45-tel akkor te leszel a hibás. Mert nem tettél meg mindent a lehetséges baleset érdekében. Ha az autós megy 60-al 50es körzetben és te elé ugrasz akkor mindketten hibásak vagytok. Ha te leszállsz a bicikliről, egyértelműen jelzed az áthaladási szándékod és úgy ütnek el sancos, hogy az autós lenne a hibás.
2023. júl. 10. 12:20
 16/60 qkker1 ***** válasza:
100%
Mivel ha tekered a drótszamarat nem vagy gyalogos, nincs elsőbbséged!
2023. júl. 10. 12:20
 17/60 A kérdező kommentje:

'Hajtva tilos'

Akkor ha csak gurulok az már jó?

"használd a számodra legyártott utakat és átkelőket légy szíves!"

Ha az csak úgy lenne... én nem a nagyfaluba' lakom. Itt mifelénk nincsen annyi kerékpáros infrastruktúra ám okosa!!

"Nincsen elsőbbséged"

A te logikád szerint akkor az autósoknak sincs elsőbbsége akkor sem ha a másiknak táblája van. Hogy is van ez? Van kresz vizsgát? Hm? Nyilatkozz!

2023. júl. 10. 12:22
 18/60 A kérdező kommentje:

18. ez nem így van! Ennyire nem fekete vagy fehér a dolog!

De még mindig nem értitek a dolgot: ha ráhajtok a zebrára, mert megadták az elsőbbséget, vagy éppenséggel nem jött senki, akkor azután sincs elsőbbségem?

2023. júl. 10. 12:25
 19/60 anonim ***** válasza:
0%

Az van leírva a Kresz-ben, hogy a zebrán hosszàban nem haladhat jármű.

Mondjuk sokszor nincs is gyalogos, akkor miért ne mehetnék át bringával? Az embertömegbe behajtani nyilván nem fogok. Na mindegy.

2023. júl. 10. 12:32
 20/60 Alex Fly ***** válasza:
32%
@24: nem, ilyesmi nincs a KRESZben. Abban az van, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége. Járművekről egyetlen szót sem ír. És ha autóval átmehetsz rajta, akkor semmi nem indokolja azt, hogy pont a kerékpárral legyen tiltva...
2023. júl. 10. 12:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!