Hol van leírva, hogy a gyalogátkelőhelyen tilos kerékpározni? Szerintem sehol semmi nem tiltja! A zsaruk mégis vadásznak. Vezesse le nekem valaki hogy miért tilos?
El akartak kapni a zsaruk, csak okosabb voltam. :D
A 'tolva szabályos' tábla sehol nem szerepel a hivatalos táblák között. Vagyis nem vagyok köteles betartani, mert ennyi erővel én is nyomtathatok bármilyen táblát és kirakhatom random helyekre.
11
Félreállok a Rossmenn előtt, ztán onnan indulok. Nem kanyarodok sehova. Eltolom a brinát a 4 méterre lévő kerékpártárolótól a zebráig, majd áthajtok vele a túloldalra.
Ok, világos.
Nincs elsőbbségem a zebrán. Tehát elüthetnek csak úgy? Mert arar is volt példa, hogy direkt felém kormányozta a terepjáróják a baromarcú.
Ha már a zebrán vagyok, akkor már elsőbbségem van nem? Vagy csak simán nekemjöhet akárki??
Hogy lenne? Gyalogos vagy vagy kerékpáros? Döntsd már el és használd a számodra legyártott utakat és átkelőket légy szíves!
- ugyanakkor aki direkt feléd kormányozza és erről felvételed van, hát tuti szétbüntetik! Nincsen elsőbbséged, de a szándékos veszélyeztetés azért már egy nagyon durva dolog. Elveszik a jogsiját szerintem egy kis időre. De, ha nincsen felvételed és neked megy, te viszed el a balhét.
'Hajtva tilos'
Akkor ha csak gurulok az már jó?
"használd a számodra legyártott utakat és átkelőket légy szíves!"
Ha az csak úgy lenne... én nem a nagyfaluba' lakom. Itt mifelénk nincsen annyi kerékpáros infrastruktúra ám okosa!!
"Nincsen elsőbbséged"
A te logikád szerint akkor az autósoknak sincs elsőbbsége akkor sem ha a másiknak táblája van. Hogy is van ez? Van kresz vizsgát? Hm? Nyilatkozz!
18. ez nem így van! Ennyire nem fekete vagy fehér a dolog!
De még mindig nem értitek a dolgot: ha ráhajtok a zebrára, mert megadták az elsőbbséget, vagy éppenséggel nem jött senki, akkor azután sincs elsőbbségem?
Az van leírva a Kresz-ben, hogy a zebrán hosszàban nem haladhat jármű.
Mondjuk sokszor nincs is gyalogos, akkor miért ne mehetnék át bringával? Az embertömegbe behajtani nyilván nem fogok. Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!