Pedelec kerékpárt könnyű tekerni?
Idősebb hölgy vagyok, de sokszor kell kerékpárral tekernem..
Vennék egy pedelecet, hogy ne fáradjak el annyira..
Kérdésem az lenne gyakorlott pedelecesekhez, hogy egy 10 km-es távhoz kb mennyit kell tekerni, és mennyit mehetek rásegítéssel?
Tehát kell e mondjuk fele-fele távot?
Akinek van...mennyi volt a leghosszabb táv amit ment vele?
Az a "kerékpár" ami megy magától, nem kell tekerni (van rajta gázkar, gázmarkolat) az segédmotoros kerékpárnak minősül.
Tehát kell rá jogosítvány, bukósisak (motoros, nem kerékpáros!), biztosítás!
A pedelec nem megy ha nem tekerik.
Olyan menni vele mintha erős hátszél lenne és az tolná a kerékpárost. Nagyon könnyű tekerni.
A kerékpároktól függ, hogy mekkora távob lehet menni, de a 10 km az mindegyiknek megy.
Javaslom hogy ha van rá lehetősége, van a környéken olyan bolt ahol árulnak ilyeneket, akkor próbálja ki!
A pedelecet kell tekerni, de sokkal könnyebb tekerni, mint egy rásegítés nélküli kerékpárt. Könnyebb addig, amíg az akkumulátor ki nem merül. Utána már nehéz tekerni, mert a pedelec bicikli nehezebb, mint a hagyományos és a nehezebb biciklit nehéz is tekerni ha nincs ami segítsen.
Hogy mennyi ideig nem merül ki az akkumulátor az nagyon sokmindentől függ, pl. akkumulátor kapacitása, a ráasegítés mértéke, a kerékpár és kerékpáros súlya, de még a gumi szélessége és az út is befolyásolja. Szóval ez sokmindentől függ.
Új kerékpárnál a fentiek függvényében 30km-től 80km-ig bármennyi lehet az akku kapacitása. Ez idővel egyre csökken.
Használtnál meg nem lehet tudni, mert nem lehet tudni mennyit volt használva az akku.
Köszönöm a válaszokat..
Én azt gondoltam róla, hogy tekerek egy sort, az tölti az aksit, és utána egy jó ideig csak visz tekerés nélkül! Aztán ha kedvem van megint tekerek egy darabig..
Egyébként van motoros jogsim, tudom a szabályokat is rá, csak egyszerűbbnek, lazábbnak gondoltam egy rásegítős bringát...
Hát gondolkodom akkor még rajta, bringa vagy egy Gilera moped...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!