Én használom rosszul a biciklim, ha ennyi meghibásodás történt?
Mostanában egyre több meghibásodás történt.
Kb 6-8 éves bicikliről van szó, akkori árak mellett talán 70000 Ft körül lehetett rockmachine országúti kerékpár.
Régen nem volt nagyon igénybe véve, leginkább városban, hosszabb utakon csak néha, kímélve használtam.
Eddig nem is igazán volt vele baj, tavaly lettek a hátsó fékpofák cserélve, illetve a hátsó külső gumi (valószínűleg padka/kátyú miatt lehetett rajt dudor). Azon kívül a műanyag pedálok lettek fémre cserélve korábban.
Talán 2-3 éve használom gyakrabban nyáron/tavasszal heti rendszerességgel, nagy átlagban heti 30 km-t mehettem vele, idén igyekeztem jobb időben heti többször is tekerni.
Idén leesett az egyik hajtókar, egyszer visszarakták szervízben, majd újra kilazult, másik szervízben azt mondták a teljes hajtóművet ki kell cserélni, majd miután elkészült azt javasolták, legközelebbi szervízeltetésnél csináltassam meg a váltókat (a bowdeneket ki kellene cserélni, és beállítani). Illetve újonnan észrevettem hogy a hátsó keréken legalább 6 küllő eltörött, azóta még igaz elhozott 25 km-en, de valószínűleg a többi is necces már.
Nem tudom hasonló biciklik ilyen igénybevétel mellett milyen szervízeltetést igényelnek. Esetlegesen a heti 30-100 km használathoz érdemes lehet-e új biciklire gyűjtenem, vagy ha ezek a dolgok cserélve lettek, már ki fogja bírni jó darabig.
A pedál hogy esett le??
6 küllő? Hogy sikerült? Kitetted a vonat elé?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!