Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Működik ez a defekt védő?

Működik ez a defekt védő?

Figyelt kérdés

[link]

Sokat járok földúton (napi 10 km összesen), MTB-al és kellene valami defektmentes gumi. Ezt néztem de nem értek hozzá, valóban használ?

2023. ápr. 25. 09:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én a defektgátló folyadékra esküszöm. Belsőben használva még biztosabb defektvédelmet ad, mint a tubeless. A löttyös belsős bringáimon még nem volt észrevehető defekt. Amikor montin gumit cseréltem, 5-6 méretes tövis volt benne, amikről nem is tudtam.

A tubeless is mindig megmentett, de ott azért volt több olyan eset, hogy meg kellett állni lyukkal lefelé, hogy elálljon a fújás, és rá is kellett pumpálni. A tubeless előnye nálam inkább az alacsony súly és gördülési ellenállás. Ehhez speckó felni és gumi is kell, hogy igazán jól működjön.

Ezek a szivacsbetétek inkább felütések ellen hasznosak. Túrabringázás közben feleslegesen hátráltat a súlya és ellenállása. Véleményem szerint ilyen célra a defektvédett külsők felett is eljárt az idő.

2023. ápr. 25. 22:03
 12/23 anonim ***** válasza:
10-es, értem, de nekem nem bütykösgumi kell ugribugrihoz, hanem sima aszfalton és a k.va térköveken lenne használva.
2023. ápr. 25. 22:26
 13/23 anonim ***** válasza:

11-es

Miért járt volna el az idő a defektvédettebbek fölött?

2023. ápr. 25. 22:28
 14/23 anonim ***** válasza:
13: Mert nehezek és nagy a gördülési ellenállásuk. Ha helyette defektgátló folyadékot használsz egy könnyű külsővel, 3-400 g-ot meg tudsz spórolni kerekenként, és a gördülési ellenállásod is sokkal kisebb lesz.
2023. ápr. 25. 22:57
 15/23 anonim ***** válasza:
Városi kerékpáron nem lóf.szmindegy?
2023. ápr. 25. 23:48
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik bicómon van Continental Ride Tour defektvédett gumi, 4000 km alatt nem sikerül defektet kapnom vele.
2023. ápr. 26. 11:29
 17/23 TR75 ***** válasza:

A Conti Ride Tour tényleg jó ebből a szempontból. Meg a CST C1316 Salvo. Egyszerűen vastagabb a futófelület, defektet én is csak akkor kaptam, amikor már csereérettre kopott. De amúgy tüske és üvegszilánk sem csinált defektet bele (azt azért hozzáteszem, oldalfali védelmük nincs, szóval egy oldalsó tüske azért kibabrálhat az emberrel.

Ezeknek a gumiknak egyetlen igazi hátrányuk van (a súlyon kívül, de az városban nem elsődleges szempont): csúsznak. Kanyarodni csak ésszel szabad velük.

2023. ápr. 26. 12:15
 18/23 anonim ***** válasza:

16 vagyok.

Az outimon meg conti ultrasport van, 23-as. Abba még csak egy ezrest tettem, de még nem volt vele defekt, pedig az nem is defektvédett.

Régebben volt egy bicóm, rajta Conti Gatroskin volt, 23-as, defektvédett, állítólag az egyik legobb, jó drága is volt. Folyamatosan defektem volt vele... Nem igazán derült ki hogy mitől, volt benne jóféle felniszalag, de mégis sokszor felütésesnek látszott. De volt, hogy nem is látszott hogy mi okozta a defektet... Fú nagyon utáltam... De lehet a bringámmal volt a baj, vagy velem, vagy nemtom, mert amúgy mndenki dícséri azt a gumit. Ez több mint két éve volt, akkor 42 rongyot fzettem a két gumiért. :/

2023. ápr. 26. 12:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Pont a CST C1316 Salvo -t nézegettem.

De miért csúsznának ezek kanyarban? A vizes utat hagyjuk, száraz úton csúszik? És az összes ilyesmi defektvédettebb-re gondolsz amiben lényegesen vastagabb a futófelülete mint az oldalfelülete? De mitől csúszik jobban?

2023. ápr. 26. 13:11
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem nem csúszik a Ride tour. Az én sem értem miért csúszna jobban.
2023. ápr. 26. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!