Bringások, ki hogy küzd meg a dombokkal?
"Ezzel szember a síkon csak mész, káromkodsz, tekersz és nem haladsz semerre, ugyanaz a kietlen, látánytalan pusztaság van és a szél. Én oda vinném a rabokat vallatni."
Van benne valami. Én a Szentendrei-szigeten jártam így, amikor egyszer egyedül indultam neki. Körös-körül szántóföldek és végeláthatatlan aszfaltutak. Megmondom őszintén, baromira untam. Ha régebben társasággal mentem, jobb volt, elértük Kisoroszit is, még kukoricát is szedtünk (lopkodtunk...), de egyedül az út negyedéig sem jutottam. :( Hozzátartozik, hogy ráadásul viharos szél fújt, egyszer majdnem megborított. Annyira elegem lett, hogy Szentendrétől hazafelé már inkább felraktam a bicajt a HÉV-re... :( (Pedig az Eurovelo6-on szoktam tekerni, mert ott legalább tudok strandolni a Lupa-tóban, meg hangulatos az ártári erdő és a Pünkösdfürdői töltés is szépen meg van csinálva. De most még ez sem volt elég vonzó:()
Én szeretek síkon menni érzem,hogy haladok 25-30 átlagal.
Aztán jön a szembeszél akkor mindent és mindenkit utálok.
De addig jó volt.
A hegyeket meg szeretem,ott születtem,éltem,most siksági sas lettem.
Na akkor ez az útvonal lesz a teszt!
Most még úgy tolod fel. Figyeld meg hogy októberben már úgy fogsz feltekerni hogy még tudnál a kerékpáron lefelé is váltani.
2,5 km-en nincs nagy rizikó. Hosszabb emelkedőknél a technika sem mindegy. A nyeregből kiállás csak a véghajrában segít.
Űlve, alacsony fokozaton, a kormányt kis szélességben fogva. Rá kell érezni.
Ha teheted, nézz gyakran országúti versenyeket. Figyeld a nagyokat, hogyan tekernek.
Fejlemények 😅
Végül szüneteltetem az úszást egy időre, ma mentem be utoljára,nem mondom, hogy meg se kottyan a bringaút odáig, de feltekerek már és nem izzadok meg. Ez annak is köszönhető, hogy elkezdtem munkába is bicózni, ami 20 km oda-vissza összesen. Ez ugye egy jóval hosszabb táv mint az uszoda és emelkedőkböl sincs hiány. Minden másnap tervezek így menni munkába május végéig, azután már nem szeretnék bérletet venni többé, hanem minden nap bringával fogok bejárni. SOKKAL jobban érzem magam a nap folyamán, mint mikor tömegközlekedem. Hétfőn volt az első olyan nap, hogy fel tudtam tekerni az összes dombon és nem szálltam le. A lejtők pedig mint valaki írta is kárpótolnak mindenért. 😅 Köszi szépen a tanácsokat ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!