Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringások, ki hogy küzd meg a...

Bringások, ki hogy küzd meg a dombokkal?

Figyelt kérdés
Szerbiai vagyok, körülöttünk szinte mindenhol síkság van, tehát gyerekként nem igazán közlekedtem dombokon, meg nyílván könnyebb is voltam.Most van rajtam súlyfelesleg, amit le szeretnék adni,többek között bringával. Franciaországban élek, ahol minden tele van dombokkal, de konkrétan a környéken sehova nem tudok elmenni anélkül, hogy ne jöjjön szembe 2-3 masszív emelkedő. Mit lehet tenni, hogy jobban bírjam? Nem szeretném, ha ez elvenné a kedvemet mivel alapjáraton imádom ezt a sportot, azon kevesek közé tartozik amit igazán szeretek csinálni.

2023. ápr. 7. 12:03
1 2
 1/17 anonim válasza:
50%

Ne ess kétségbe, a kezdő profi bringásoknak is van amikor egy komolyabb kihívást jelent egy-egy emelkedő, de ezt rendszeres edzéssel le tudják küzdeni.

Amit tehetsz, hogy nem adod fel, csinálod tovább.:) Én edzésképp azt csinálnám, hogy a legmagasabb fokozatra váltanék biciklin, és addig tekerném, amíg csak bírom. De az izületeidre figyelj!

2023. ápr. 7. 13:24
 2/17 anonim ***** válasza:
Nagyjából középre váltok, kiállok a nyeregből és normál, ütemes tempóban taposok felfelé. De én xc-zek, többnyire terepen, köveken, fűcsomókon át, oda jó ez a technika, kevésbé fárasztó. Egy montival, outival nem tudom, hogy kellene ilyen helyzetben felmászni. Illetve azért elengedhetetlen az állóképesség is, mert ha nincs, lehet akármilyen technikád, el fog menni az összes kedved a biciklizéstől, mire felérsz.
2023. ápr. 7. 14:47
 3/17 anonim ***** válasza:

Könnyüre váltok.

Elöl kicsi,hátul nagy láckerekre.

És magamra erőltetem,hogy én ezt mennyire szeretem. Egy idő után valóban megszerettem.

Meg ott a cél:legyőzni a hegyet!

csupa pozitiv dolgot lehet hozza kapcsolni,ha ezekre koncentrálsz akkor nem fog elkedveteleniteni az emelkedő ami csak a kezdet.

2023. ápr. 7. 15:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Minél többet biciklizel, annál könnyebb lesz. De ha végképp nem megy máshogy, erre találták fel az ebike-ot. Ausztriában a hegyek között nem véletlenül megy a sportolókon kívül mindenki elektromos rásegítéssel.
2023. ápr. 7. 15:23
 5/17 Alex Fly ***** válasza:

Kerékpárral? Alapvetően két eset jöhet számításba:

1. Feltekerek, a túloldalon meg legurulok

2. Kikerülöm

3. Punks not dead

Miért?

2023. ápr. 7. 17:33
 6/17 anonim ***** válasza:
Feltolom, ha már nem megy önerőből. :(
2023. ápr. 7. 18:36
 7/17 anonim ***** válasza:
Hát, szép fokozatosan tudtam egyre jobban mászni. Egyből úgy kezdeni hogy csak emelkedős részeken tudsz menni elég kellemetlen, mert nem tudsz fokozatosan hozzáerősödni. Esetleg a távokkal tudsz játszani, hogy eleinte csak nagyon kicsiket mész, és szép lassan egyre többet.
2023. ápr. 7. 20:25
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én egy dagadt disznó vagyok, úgyhogy nehezen.

Amit fentebb írt valaki hogy kiáll a nyeregből az nálam 4, azaz négy pedálfordulatig működik, utána behasalok az árokba és a mentők kiérkezéséig ott jajjveszékelek, hogy lőjön le valaki.

Szép lassan ahogy a csiga megy a jégen úgy megyek fel. De a gravitáció meg ugye a nagy hájamat húzza lefelé, úgyhogy lejtőben meg begyorsulok és vissza hozom az elvesztegetett időt.

Én sokkal jobban gyűlölöm a sík utakat! Szerbiában is, meg arra Szeged-Baja-Kiskunakármi környékén is tekertem párszor... alig vártam hogy végre dombot lássak. Főleg amikor szembeszél volt. Az emelkedőn legalább van értelme a mászásnak, mert kiemelkedsz, látod a tájat, és ott a jutalom: a gurulás. Ezzel szember a síkon csak mész, káromkodsz, tekersz és nem haladsz semerre, ugyanaz a kietlen, látánytalan pusztaság van és a szél. Én oda vinném a rabokat vallatni.

Tekerj, erősödj, és menni fognak a dombok is.

1000 alföldi km nem ér fel egyetlen dombos tájas méterrel sem!

2023. ápr. 7. 20:51
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :) Sejtettem, hogy az egyetlen megoldás az, ha fokozatosan erősítem magam, nincs erre semmilyen csodaszer.

A kérdés azért is vetődött fel bennem, mert uszodát szeretnék váltani, tegnap reggel megnéztem az újat ami csak 2.5 km- re van tőlem, viszont az út 90%-a emelkedőkböl áll. Eleinte nagyon kitartóan másztam felfelé, de mikor már ott szenvedtem 10 perce és még mindig nem láttam a végét, akkor feladtam és felgyalogoltam. Minden szempontból jobban megfelel az új hely, viszont mire odaértem már kicsit a tököm ki volt az egésszel. Busszal egyébként pár megálló lenne csak de mindenképp szeretnék bringával menni. A hónap végéig még van időm dönteni az uszodaváltásról, lehet még párszor megteszem ezt a távot és lassan majd belejövök remélem.

2023. ápr. 8. 10:03
 10/17 anonim ***** válasza:
Ezt a kicsi távot hamar megszokod. :)
2023. ápr. 8. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!