Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen véleményetek van az...

Milyen véleményetek van az alábbi kerékpárról?

Figyelt kérdés
[link]
2023. márc. 27. 14:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Kell hozzá fizikum, de a gép nem akadályoz benne.

Ez jogos, viszont használati szempontból egyértelműen kényelmetlenségi faktor arról nem is beszélve, hogy egy 3x8-as (“24-es”) váltón összesen 17 különböző fokozatot érhetsz el, magasabb sebességnél pedig hármasával kell ugrálni közöttük (pl. 18–>21), ami tapasztalataim szerint kellemetlen váltás.

2023. ápr. 6. 21:32
 22/35 MGéza ***** válasza:
100%

"Az én véleményem egyébként az, hogy egy jó kerékpár, de kikészít, hogy még mindig nem képesek elszakadni az első váltótól. Crosstrekking esetében szvsz. teljesen indokolatlan."

Célfüggő. A legtöbb ember kényelmesen eltekerget 25-28km/ó tempót tartva 36-os tányérral, de amíg valódi mászót még csak-csak ad, de igazából síkúti fokozatot nem kínál egy ilyen rendszer. Az ember nem akarja kihajtani a belét egy túra alkalmával, mert nem az a cél. 36-os tányérral meg erősen tekerni kell 40km/órához azért. Bár nekem országútim van de hidd el lábon lennék lőve, ha elől nem lenne legalább két lánctányéros a rendszerem.

A 3X10 rendszer semmi másért nem ment ki a divatból, mint a technikai fejlődés miatt szükségtelenné válása, nagyon extrém körülményekre még most is el tudnék képzelni egy 24-52T áttételt, hidd el.

2023. ápr. 7. 19:02
 23/35 anonim ***** válasza:

Egyet értek, valóban célfüggő, a sebesség növekedésével arányosan (aránytalanul) egyre komolyabb szerkezetek kellenek.

Én a 25-30 közötti tempót célzom meg, így a Btwin RS900 esetében 8-as fokozat fölé nem kell váltani, a 9-est csak 30 fölött kéri, a 10-esben még talán nem is volt alattam. Ilyen felhasználás mellett totálisan feleslegesnek tartom az első váltó meglétét, az előző kerékpáromon (Btwin Rockrider 340) is inkább nyűg volt a 3x7, hogy akkor most hol is váltsak fel / le, hogy kényelmes legyen…arról nem is beszélve, hogy 28-30 körüli tempónál a 18-as fokozat kevés, a 21-és sok volt. Tudom-tudom, minőség függő, de nekem eddig csak negatív tapasztalatom van 3x6-9 fokozattal és pozitív 1x10-essel. A 2 fokozatú első váltó még egész elfogadhatónak tűnik, ha szükség van rá.

2023. ápr. 7. 22:22
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
A többség mtb-n nem a sebességre gyúr. Az mtb nem arról szól.
2023. ápr. 8. 10:00
 25/35 anonim ***** válasza:
69%

#20. 1x9-re és 1x11-re ugyanannyiba kerül a lánc, semmi drága, speciális lánc nem kell a többsebességesekhez. A lánc nem nyúlik. Szép is lenne ha a fém nyúlna. Kopik a csapágy és nem nyúlik a lánc.

És nem véletlenül kezdenek eltűnni az első váltók és csak a legolcsóbb kerékpárokat árulják elől 3 lánctányérral (ha még egyáltalán létezik olyan). Teljesen felesleges elől 2 vagy 3 sebesség egy városi, országúti használatra. De még terepre is felesleges. Ha valaki hegyet akar mászni kerékpárral, az MTB-t vesz.

2023. ápr. 8. 13:03
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Van egy trekkingem, 3X7-es váltóval. Nagyon ritkán használom az elsőt. A városimon a hátsó 6 sebessséges váltóval is abszolválom a kisebb emelkedőket és legalább nem kell variálni.
2023. ápr. 8. 13:16
 27/35 anonim ***** válasza:
75%

“ A lánc nem nyúlik. Szép is lenne ha a fém nyúlna.”

Na ezzel alá is írtad, hogy fingod nincs miről beszélsz.

2023. ápr. 8. 14:06
 28/35 anonim ***** válasza:
68%

25

Aucs... Te tényleg nem igazán kened a témát, bocsi... A lánc nem nyúlik. Haha.:D

Amúgy nézz csak utána. 6-8 sebihez már 3-4 rongytól van lánc, a nagyobbakhoz 13 felett indul. És gyakrabban is kell cserélni.

20 voltam.

2023. ápr. 8. 14:54
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

27 és 28. "Kopik a csapágy és nem nyúlik a lánc" - ezt írta, ami igaz.

Ennek a kopásnak a tünete, hogy a lánc mégis hosszabb lesz, annak ellenére, hogy semmi sem nyúlt meg rajta, mivel a fém nem tud megnyúlni.

A kopás következtében növekszik a csapok közötti hézag, ami miatt egyre kevésbé fekszik fel a fogakra.

Szóval nem kinyúlik a lánc, hanem elkopik.

2023. ápr. 8. 16:43
 30/35 anonim ***** válasza:
68%
Szerszámkészítő a szakmám, és dolgozom is benne 17éve, de, a fém meg tud nyúlni.
2023. ápr. 8. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!