Én csak azért vagyok megbotránkozva, mert ettől jobb felszereltségű trekkingek 150 körül mennek a használtpiacon.
300-ért már Deore, SLX, XT felszereltség van, 3x10 sebességgel, vázban elvezetett bowdenekkel és fékcsővel, levegős villával, duplafalú felnikkel, Schwalbe gumikkal.
De azok használtak, ez meg új, garanciával... nincs ebben semmi meglepő.
Ha veszel egy használtat, arra rááadásul még tuti költesz is. Amúgy én is használt bringa párti vagyok, szerintem sokkal gazdaságosabb tud lenni azt venni, még úgy is ha ráköltős. :) De nem mindenki szereti a használt cuccot, ez van.
Van pl egy barátom, aki tavaly vett egy vadi új bringát 450-ért. Mielőtt megvette, küldtem neki át hirdetés, használtan 300-ért árulták ugyan azt, tök szép állapotban volt, de neki nem kellett, mert használt. Van ez így.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyrészt hobbi célra városban illetve rövidebb túrákhoz és földutakon is szeretném a kerékpárt használni.
Esetleg egy jobb felszereltségű biciklit tudnátok ajánlani?
A legkisebb baj a villával van, általában cross-trekkingen, magasabb árfekvésben is Suntour NCX vagy hasonló szokott lenni. Én innen válogatnék, de lehet magáneladótól olcsóbbat, jobbat is kapsz:
#1 barlangban élt az elmúlt két évben, nem tűnt fel neki, hogy kb. minden (élelmiszer, kerékpár, autó stb.) a korábban reálisnak tartott értékének akár 2-3-szorosába kerülhet.
Az én véleményem egyébként az, hogy egy jó kerékpár, de kikészít, hogy még mindig nem képesek elszakadni az első váltótól. Crosstrekking esetében szvsz. teljesen indokolatlan.
Nekem egy Btwin Riverside 900-as kerékpárom van, 1x10 fokozatú váltóval, minden sebességtartományhoz van egy kényelmes fokozat 0 és 35-40km/h között.
18
Azért meg van az előnye az első váltónak. Az 1x9 és a fölötti rendszereknél pl jobban nyúlik a lánc, gyakrabban kell cserélni. És jóval drágább is az erre való lánc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!